Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 26 jul 2017 / 06:10 uur

149 honden gered van vleesindustrie Zuid-Korea

Tijdens het Boknal-festival in Zuid-Korea is het traditie om een pikant soepje met als hoofdingrediënt hondenvlees te eten. Zo’n 149 honden die in een soep zouden belanden zijn gered door organisatie Humane Society International. De honden werden uit hun kooien gehaald en krijgen een tweede kans op leven.

Op 12 juli, 22 juli en 11 augustus eten sommige Zuid-Koreanen traditiegetrouw een soep met hondenvlees, het idee erachter is dat het bloed van de soepeter gezuiverd wordt. Het soepje zou goed zijn voor de gezondheid en zorgen voor energie. Alhoewel het grootste gedeelte van de Zuid-Koreaanse bevolking het soepje liever laat staan, komen er in het kader van de Boknal dagen toch nog heel wat kilo’s hondenvlees op de vleesmarkt terecht.

UPDATE: No animal will ever suffer on this dog meat farm again. With your support, we rescued more than 130 dogs destined for slaughter and closed this facility down for good!

Gepostet von Humane Society International am Freitag, 21. Juli 2017

134 honden en 15 puppy’s

De dierenorganisatie verzet zich fel tegen hondenleed en heeft 134 honden en 15 puppy’s weten te bevrijden uit kooien. De honden worden overgevlogen naar dierenopvangcentra in de Verenigde Staten, waar ze geadopteerd kunnen worden. De vijftien pups waren nog te klein om zo’n grote reis te maken en blijven voorlopig bij een adoptiegezin in Zuid-Korea.

De vleesboer heeft zelf contact opgenomen met de organisatie van Human Society International. Hij voelde zich schuldig omdat hij niet goed voor de honden kon zorgen en wilde eigenlijk veel liever gewassen verbouwen. De dierenorganisatie helpt hem nu met een nieuw businessplan.

Humane Society International zet zich sinds 2014 in tegen de vleeshandel in Zuid-Korea. De afgelopen drie jaar hebben zij al 1000 honden gered.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
149 honden gered van vleesindustrie Zuid-Korea
Sluiten