Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 1 jun 2017

Veelzijdige brandweerlieden helpen bij bevalling

Ze zijn getraind om mensen te redden uit benarde en bizarre situaties, maar meestal gaat het dan om brandende huizen of ingestorte panden. Twee brandweerlieden uit Ierland lieten zich dinsdag op een andere manier gelden, namelijk door van dienst te zijn bij een bevalling.

De moeder uit Lucan – een plaatsje even buiten de Ierse hoofdstad Dublin – stond op het punt van bevallen, maar een ziekenwagen met personeel was zo snel niet in de buurt. Brandweermannen Martin en Paul waren dat wel, zij besloten snel te hulp te schieten.

Geen tijd

Hun doel was om de aanstaand moeder snel naar het ziekenhuis te brengen, zodat ze daar verder kon worden geholpen bij de bevalling. Haar zoontje had echter geen zin om nog dertig minuten te wachten en wilde de baarmoeder verlaten. De brandweermannen besloten daarop al hun medische kennis aan te sporen en te helpen bij de bevalling.

Uiteindelijk lukte het het duo om de baby – William – ter wereld te brengen. Volgens de Dublin Fire Brigade maken zoon en moeder het goed. Wel zijn ze later alsnog naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veelzijdige brandweerlieden helpen bij bevalling
Sluiten