Elske van der Velden
Elske van der Velden Good vibes 23 jun 2017 / 08:32 uur

Man stort zich op kreeft van waterval af

Je hebt bizarre hobby’s en bizárre hobby’s. Zoals die van kajakker Rafa Ortiz. De Mexicaanse thrillseeker werpt zichzelf namelijk het allerliefst van watervallen af. Ter ere van de Amerikaanse Nationale Kreeftendag (ja, bestaat echt) hangt hij zijn kajak voor een dag aan de wilgen en gooit hij zichzelf van een torenhoge waterval op…een opblaasbare kreeft. En wij hebben de beelden.

Van de rand

Outlet Falls in de Amerikaanse staat Washington telt ruim 20 meter en is daarmee een verzamelplaats voor adrenalinejunkies. Zo ook voor Ortiz. Als was het nog wel even zoeken naar de ideale plek om de sprong te wagen, vertelt hij aan RedBull.com: „Ik heb deze watervallen een aantal keer in mijn kajak gedaan. Dit is een van mijn favoriete, lokale watervallen, maar het was niet de ideale locatie voor een kreeft. [Lacht] Er zit een stroomversnelling in. Dat was het moeilijkste stuk; uitvinden hoe ik de waterval en stroomversnelling het beste kon pakken. Uiteindelijk vond ik een rots en ben ik heel dicht bij de rand gesprongen.”

Een enkeltje kreeft

„De kreeft is eigenlijk heel stabiel, maar heeft geen snelheid. De week voor de sprong heb ik getraind op een 12 meter hoge waterval en dat ging heel erg goed.”

En dan waag je de sprong: hoeveel pijn doet het om te ‘landen’? „Toen ik neerkwam, duwde ik de kreeft naar voren en weer terug. Daardoor viel de impact best mee; het was een zachtere landing dan met een kajak.”

De beelden

Bekijk de spectaculaire beelden van de sprong hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man stort zich op kreeft van waterval af
Sluiten