Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 14 jun 2017 / 11:12 uur

LAK-directeur Tijn moet nog half miljoen ophalen

Eind vorig jaar wist de kleine Tijn tijdens Serious Request de harten van menig Nederlander te veroveren. De 6-jarige jongen is ongeneeslijk ziek, maar wil heel graag nog iets betekenen voor anderen. Daarom is hij eind mei een bijzondere actie begonnen om een miljoen euro op te halen. Tijn is inmiddels over de helft.

Tijn verkoopt nagellakjes in zijn lievelingskleuren: blauw, paars, rood en roze. De lakjes gaan voor 10 euro per stuk weg. De opbrengst? Die gaat naar Stichting Semmy. Deze stichting hoopt een speciale behandeling naar Nederland te halen. Voor Tijn is dat te laat, maar hij hoopt kinderen met dezelfde ziekte een kans te geven.

Over de helft

De actie loopt goed, Tijn is inmiddels over de helft van zijn streefbedrag. Woensdagochtend stond de teller op ruim 560.000 euro. Als hij een miljoen weet op te halen, kan hij de CED-behandeling naar Nederland laten komen. Met die behandeling worden medicijnen door een soort smal rietje in de tumor gebracht, legt Omroep Brabant uit. Zo kan de tumor beter behandeld worden. Op dit moment is hersenstamkanker nog ongeneeslijk.

Tijn krijgt nu al volop steun, Youp van ’t Hek en Wendy van Dijk zijn naast Tijn het gezicht van de actie. „Ik zag Tijn tijdens zijn Serious Request en ik vind het zo’n bijzonder mannetje, zijn ziekte grijpt me enorm aan en ik dacht: er moet wat gebeuren,” zei Youp eerder in RTL Late Night.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
LAK-directeur Tijn moet nog half miljoen ophalen
Sluiten