Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 13 jun 2017

Komisch: opstartproblemen voor jonge ooievaartjes

Ook last van opstartproblemen? Anders deze twee jonge ooievaartjes wel. Als de ene een poging doet om te leren vliegen, kan de ander natuurlijk niet achterblijven. Met z’n tweeën staan ze te stuntelen op hun dunne poten. Een onbedoeld komisch duo.

Ooievaar 1 begint druk met zijn vleugels te slaan. Oefening baart kunst, zeggen ze altijd. De andere ooievaar probeert lekker te blijven liggen, maar wordt toch enigszins opgejaagd door z’n fanatieke nestgenoot. Dan moet hij er toch ook maar aan geloven.

Ooievaar 1 maakt een beetje plaats wanneer de ander, met frisse tegenzin, zijn vleugels uitslaat. Maar hij is er al snel klaar mee. Hij tuurt voorzichtig over de rand van het nest. Toch wel erg hoog, dat gebouw waar ze op zitten.

Bovenop het stadhuis

Het nest is gemaakt op de schoorsteen bovenop het stadhuis van Gennep. Het is al jaren een favoriete broedplek van een paartje ooievaars. Ooievaars nestelen zich graag op hoge gebouwen.

Ooievaar 2 doet nog een paar halfslachtige pogingen en ziet dan opeens dat zijn nestgenoot al weer lang en breed is gaan liggen. Best een goed idee. En hij ploft naast de ander neer. Zo, dat was wel weer genoeg voor vandaag.

Beleef de lente

Het ooievaarsnest is een van de nesten die gevolgd wordt via Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland. Elk voorjaar plaatst de organisatie bij een aantal nesten webcams, zodat mensen live op de site de vogels en hun jongen kunnen volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Komisch: opstartproblemen voor jonge ooievaartjes
Sluiten