Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 21 jun 2017 / 11:31 uur

Kim overwon hoogtevrees om papegaai te redden

De blauw-gele ara Nala kon maar moeilijk aan haar nieuwe onderkomen wennen. Ze kwam vorige week binnen in de Ieperse dierenspeciaalzaak Tom & Co. Alhoewel ze al snel een goede band had met een van haar verzorgsters Kim Dejonghe, besloot ze ervandoor te gaan. „We dachten dat Nala pas was gekortwiekt, maar dat bleek mislukt.”

Zoekactie

En dus kon Nala uit haar niet goed afgesloten kooi vliegen. Vanuit Tom & Co werd er een zoekactie opgestart en ook Kim zocht tijdens haar vrije dag volop mee. Uiteindelijk was zij ook degene die Nala op het spoor kwam. Er was alleen een probleem: de papegaai zat hoog in de boom en laat Kim nou net behoorlijk last van hoogtevrees hebben.

„Ik probeerde haar te lokken, maar ze schrok op en vloog naar een andere boom”, vertelt Kim aan Het Laatste Nieuws. „Een vrouw haalde toen twee bananen, maar het diertje had schrik om naar beneden te komen. Toen heb ik maar de brandweer opgebeld. Die zei wel dat ik mee naar boven moest, omdat ik met Nala een vertrouwensband heb. Met hulp van een brandweerman lukte het mij toch de ladder op te gaan. Eenmaal boven kon ik Nala gelukkig vastpakken, het was alsof ze zat te wachten op mij. Het was een ongelofelijk moment.”

Duur beestje

Kim wil nu maar wat graag Nala uit haar eigen winkel kopen, alleen een papegaai kost behoorlijk veel geld. De duurdere soorten, waar Nala toe behoort, zijn toch al snel 2000 euro. En dat geld heeft Kim niet zomaar in kas. „Ik startte op aanraden van andere mensen een crowdfunding en ik hoop via die weg de nodige centen te kunnen verzamelen.”

Haar werkgever Tom en Co komt haar in ieder geval voor een deel tegemoet. „We hadden een beloning van 250 euro uitgeschreven voor de vinder, en die gaat nu natuurlijk naar Kim”, zegt eigenaar Bart De Munck. „Zij heeft de vogel tijdens haar vrije uren kunnen vangen. Bovendien kunnen we wellicht nog iets van de verkoopprijs afdoen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kim overwon hoogtevrees om papegaai te redden
Sluiten