Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 16 jun 2017 / 10:00 uur

Geslaagde scholier hangt regenboogvlag uit

Duizenden middelbare scholieren hebben te horen gekregen dat ze zijn geslaagd, en dat betekent dat Nederland volhangt met vlaggen om deze prestatie te vieren. Een scholier uit Den Bosch koos echter niet voor de rood-wit-blauwe variant, maar besloot een regenboogvlag uit te hangen.

De kleurrijke vlag werd opgemerkt door een bewoner waarna hij een foto deelde op Twitter. ‘Love dit’ was de beschrijving bij het bericht, een sentiment dat door veel mensen werd gedeeld. De scholier zelf blijft koel onder alle de aandacht: „Ik had inderdaad geen Nederlandse vlag in huis, en deze was wel van toepassing leek me met Den Bosch regenboogstad 2017”, verklaart hij.

‘Dubbel geslaagd’

De foto wordt al veel gedeeld en roept veelal positieve reacties op: ‘niets dan respect’, stelt een gebruiker. „Dubbel geslaagd! Goed gedaan gozer!” tweet een ander. De auteur van het bericht heeft eveneens niets dan lof voor de actie: „Als je 16/17 bent en je bent al zo ver dat je dit durft, vind ik dat te gek!”

Toch wordt er door sommige mensen ook een kritische noot geplaatst. Zo wordt er afgevraagd wat de meerwaarde van de actie is, en stelt een ander dat als het om een buitenlandse vlag ging, de reacties niet zo positief zouden zijn: „Ja, maar als iemand een Turkse, Marokkaanse of Surinaamse vlag hangt, is de wereld te klein in NL. #letlive"

Roze gebedsdienst in kerk afgeblazen

De Roze gebedsdienst die in het kader van Roze Zaterdag op 24 juni in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zou worden gegeven, is op woensdag afgeblazen na kritiek vanuit het bisdom. In een brief licht bisschop Gerard de Korte, die het slotgebed zou leiden, zijn beslissing toe. „Tot op de dag van vandaag protesteren priesters en andere gelovigen tegen het houden van de gebedsdienst in de Sint Jan. Hoewel ik persoonlijke de voorgangers volledig vertrouw, moet ik constateren dat, nog voordat de viering is gehouden, religieuze gevoelens van tal van katholieken diep worden geraakt." vertelt De Korte. „Ik besef mij dat ik met deze beslissing niet weinigen teleurstel. Maar omwille van de eenheid binnen het bisdom meen ik niet anders te kunnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geslaagde scholier hangt regenboogvlag uit
Sluiten