Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 jun 2017 / 08:05 uur

Foutje, bedankt! Antwoord op examen is altijd A

Voor iedereen die wel eens een examen heeft gehad die enkel uit meerkeuzevragen bestond, moet het een herkenbaar gevoel zijn: als je meerdere malen achter elkaar hetzelfde antwoord geeft, ga je je afvragen of je wel op de goede weg bent. Dat gevoel zal studenten aan de Universiteit Gent zeker zijn bekropen: alle vragen bij het examen politicologie moesten namelijk met A worden beantwoord. Dat melden Belgische media.

En dat levert best wat verwarring op, want het zal toch niet dat de maker van het examen telkens het juiste antwoord op A heeft gezet? Wel dus! De twintig vragen op het examen moesten allemaal worden beantwoord met A.

Foutje, bedankt!

De Universiteit Gent verklaarde later dat er iets is mis gegaan: „Een medewerker is vergeten om iets aan te vinken in het systeem, waardoor de antwoordmogelijkheden niet gemixt werden", aldus Carl Devos. „Hij vindt het echt heel erg."

Toch zal het examen niet opnieuw worden afgelegd, omdat de fout geen probleem moet zijn geweest voor mensen die goed hebben geleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foutje, bedankt! Antwoord op examen is altijd A
Sluiten