Puck Roest
Puck Roest Good vibes 7 jun 2017

Deze mini-helikopter mag ook de weg op

Terwijl de autoindustrie zich bezighoudt met vliegende auto’s, heeft de Tsjechische piloot Pavel Brezina een mini-helikopter ontwikkeld waarmee hij ook de weg op kan. In maart ontving hij een kentekenbewijs voor zijn ‘GyroDrive’.

In de GyroDrive passen twee mensen en de kleine helikopter kost zo’n 56.600 euro. In de lucht gaat de GyroDrive 180 kilometer per uur, maar op de grond kan het voertuig maar 40 km per uur. Ideaal om lange files te vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze mini-helikopter mag ook de weg op
Sluiten