Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 10 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Wow! Vrouw doet pruik af in First Dates

Misschien ken je het programma First Dates inmiddels wel. In het programma, in Nederland uitgezonden door BNN, gaan twee mensen met elkaar op blind date. Dat levert ontroerende, ongemakkelijke, grappige en hartverwarmende momenten op.

Dat bleek ook uit de laatste aflevering, die in Engeland al te zien was op Channel 4. In het First Dates-restaurant zitten Jordan en Eve tegenover elkaar in een ogenschijnlijk relatief succesvolle eerste date. Maar iedereen die weleens een eerste date heeft gehad, weet dat het best ongemakkelijke momenten op kan leveren. Zo gebeurt dat ook bij Eve en Jordan, wanneer Eve vertelt dat ze alopecie heeft. Dat betekent dat ze zo goed als kaal is.

Hipsterknotje

In eerste instantie zie je dat niet: Eve draagt namelijk een pruik. De schoonheidsspecialiste laat al snel vallen dat ze een ziekte heeft die ervoor zorgt dat ze haar haren verliest, al sinds ze drie jaar oud is. Nog nooit eerder heeft ze dat op een eerste date gedaan, laat staan dat ze de pruik heeft afgedaan. Voor Jordan wil ze dat wel doen. De reden? Jordan vertelt ietwat gegeneerd dat hij vlak voor kerst een enorme baard en een hipsterknotje had. „Zo raar”, reageert Eve. „Ik heb namelijk helemaal geen haar.”

Gepest

Eve vertelt in het programma ook waarom ze heeft gekozen voor de opleiding schoonheidsspecialiste: op school werd ze gepest om haar uiterlijk. Haar ouders moesten de rest van haar haren afscheren zodat ze een pruik kon dragen. „En mijn vader heeft heel hard geoefend op mijn eerste wenkbrauwen die getekend moesten worden.”

Jordan heeft er allemaal niet zoveel moeite mee, integendeel. Hij beschrijft Eve als prachtig en uniek. „Al is iemand kaal, dat maakt me niet uit. Het gaat om het innerlijk.” Van een tweede date is het nooit gekomen. Wel krijgt Eve nog steeds lieve en bewonderende reacties van de kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wow! Vrouw doet pruik af in First Dates
Sluiten