Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 9 mei 2017

Vluchtelingen redden kat na mislukte actie brandweer

De brandweer heeft maandag zijn handen vol gehad aan een kat in een boom in Varsseveld. Het dier durfde met geen mogelijkheid de boom uit, totdat drie Syrische vluchtelingen te hulp schoten.

De kat zat al meer dan 24 uur verscholen tussen de takken. Wat de brandweermannen ook probeerden, niets kreeg het arme dier de boom uit. De ladder van het blusvoertuig bleek niet lang genoeg te zijn, aangezien de kat behoorlijk hoog tussen de takken zat. Zelfs een hogedrukstraal mocht niet baten. De kat viel, maar wist zich opnieuw vast te grijpen.

Kat achtergelaten

De brandweer moest het dier achterlaten met de belofte van de dierenambulance dat zij de kat in de gaten zouden houden. Als het dier na een paar dagen nog steeds in de boom zou zitten, zou de dierenambulance met een hoogwerker komen. Maar dat bleek niet nodig.

Helpende hand

Drie Syrische vluchtelingen zagen de kat in de boom zitten en vroegen bij een buurtbewoner of ze een ladder konden lenen. Terwijl een van de vluchtelingen met behulp van de ladder de boom in klom, spanden de andere vluchtelingen samen met wat omstanders een zeil om de boomstam heen. De man klom toen de ladder ophield nog verder de boom in om bij het dier te komen. De kat viel uiteindelijk veilig op het zeil en is vervolgens meegenomen door de dierenambulance. Hij was erg vermagerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen redden kat na mislukte actie brandweer
Sluiten