Metro
Metro Good vibes 19 mei 2017 / 06:41 uur

Vierjarige Feyenoordfan trekt aandacht op autodak

Afgelopen zondag trok een 4-jarige Feyenoordfan alle aandacht op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Onder het gejuich van vele supporters hield de blonde knul stralend een nepschaal omhoog vanaf het dak van de auto.

De 4-jarige Dwight junior was de afgelopen weken niet meer te houden. Elke keer als Feyenoord speelde, moest hij koste wat kost zijn Feyenoordshirt aan en drinken uit zijn Feyenoordbeker. De hele dag stond dan in het teken van de voetbalwedstrijd. De laatste wedstrijden waren ook erg spannend. „Dan zaten we met zijn drieën te juichen voor de tv”, vertelt Kelly van Pelt, de moeder van Dwight junior, door zijn ouders ‘DJ’ genoemd.

Kampioen

Afgelopen zondag was het groot feest in huize Hoogeveen. Na de doelpunten van Dirk Kuijt zaten moeder Kelly en vader Dwight te juichen voor de tv en stond de kleine DJ te springen op de bank. „Zijn vader stelde voor om naar Rotterdam te gaan om daar het kampioenschap te vieren. Ja, dat gaan we doen”. En zo sprong het gezin gauw de auto in op weg naar Rotterdam. Kelly en Dwight wonen op het moment in het Brabantse Lage Zwaluwe, maar komen allebei uit Rotterdam. De liefde voor Feyenoord hebben ze er met de paplepel ingegoten gekregen en wordt nu van generatie op generatie doorgegeven.

Op het dak

Eenmaal in Rotterdam werden ze overvallen door de uitzinnige menigte die door de stad trok. Ook zij gingen juichend en toeterend met hun auto door de straten. Uit hun autospeakers schalde het lied Super Feyenoord, dat Dwight Junior inmiddels moeiteloos meezingt. Toen ze de Witte de Withstraat inreden, stak Dwight junior zijn hoofd door het open dak van de auto en lachte breed naar alle supporters op straat.

Bron: Kelly van Pelt

„Hij keek zijn ogen uit en juichte”, vertelt Kelly lachend. „Op een gegeven moment zette z’n vader hem op het dak van de auto. Toen was het feest af.” Hij voelde zich de koning te rijk. Een menigte supporters blokkeerde de weg voor de auto en zong het blije jochie luidkeels toe. „Iedereen kwam hem een high five geven en met hem mee joelen.”

Nepschaal

Van een van de supporters kreeg hij een nepschaal in zijn handen gedrukt, die hij glunderend boven zijn hoofd hield.

De familie Hoogeveen blokkeerde de hele straat, want doorrijden was geen optie met alle uitzinnige fans voor de auto.

Na een tijdje kwamen de supporters wel heel dichtbij en werd het te veel voor DJ. „Toen is hij even de auto in gekropen. Maar toen de menigte weer wat afstand nam, klom hij direct weer het dak op”, aldus zijn moeder.

Nagenieten

Maandagochtend zat Dwight Junior met kleine oogjes, maar apetrots in de kring op school met zijn Feyenoord-shirt aan en nepschaal op schoot. Hij mocht vertellen over zijn belevenissen in Rotterdam.

Oproep

Moeder Kelly plaatste die dag een oproepje op Facebook in de hoop dat mensen wat foto’s hadden gemaakt van haar stralende zoon op het dak van hun auto. „Toen we in de Witte de Withstraat reden, zagen we zoveel mensen foto’s maken van DJ op het dak. We hopen dat ze die ons willen toesturen.”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1803639739964312&id=100009549103926

Kelly heeft inmiddels acht foto’s ontvangen en hoopt op nog wat leuke beelden van het feestelijke moment. „Het was voor ons allemaal een onvergetelijke dag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierjarige Feyenoordfan trekt aandacht op autodak
Sluiten