Alice Boothby
Alice Boothby Good vibes 24 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Vacature: ‘Doekoe verdienen met bagage op Schiphol’

Op zoek naar een leuke, afwisselende baan in de logistiek? Uitzendbureau Manpower heeft een wel heel bijzondere vacature in de aanbieding: ‘Doekoe verdienen met bagage tillen op Schiphol’. Wie er wil werken, moet wel de taal van de straat kennen: de vacature is namelijk volledig in straattaal geschreven.

De functieomschrijving: KLM zoekt medewerkers voor bagage laden en lossen (‘koffers sjouwen’), voor zo’n 24 uur per week. Zwaar? Welnee. Als we de functieomschrijving mogen geloven werk je 3 tot 7 uur op een dag (‘alles hier is tempo G’), en kun je daarna ‘lekker chillen’.

Van je sjouwgeld kun je volgens Manpower weer nieuwe patta’s kopen, naar fissa’s gaan, batra’s halen en die nieuwe Gucci riem scoren. Want je verdient ‘een donnie’ als je 23 jaar of ouder bent, en daar komt nog toeslag bij. Plús korting op Schiphol Plaza. Dan kun je mooi in de pauze ‘chappen bij Burger King’.

Niet in aanraking met de popo

Verdere eisen? Je moet minstens 18 zijn en minimaal 8 jaar in Nederland ingeschreven staan. Wie uit ‘Damsco’, ‘Purrie’, ‘Agga’, ‘Ally’ of ‘Bimre’ komt, zit goed. Maar woon je in ‘Roffa’ of ‘Utka’, dan maak je net zoveel kans. Je wordt gescreend, en mag niet in aanraking geweest zijn met ‘de popo’.

Kritiek

De ‘ludiek’ bedoelde vacature schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. Zo wordt er op Twitter wordt er gesproken over institutioneel racisme en over het lage loon. Een andere gebruiker hoopt dat de tekstschrijver van Manpower maar snel op zoek gaat naar een andere baan. De bedenker van de vacature heeft aan RTL Z laten weten dat de vacature geen stunt is, maar een ‘manier om jongeren te bereiken, los van hun nationaliteit’.

De vacature is inmiddels offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vacature: ‘Doekoe verdienen met bagage op Schiphol’
Sluiten