IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 31 mei 2017 / 12:32 uur

Studente steekt conducteur hart onder de riem

Dat conducteurs flink wat te verduren hebben, is inmiddels wel flink bekend. Toch is het elke keer weer schokkend als een medewerker van een ov-vervoerder wordt uitgejouwd of in elkaar geslagen. Dat vond ook studente Veerle Dirksen, die het dinsdag opnam voor een conducteur.

Elke dag reist de 20-jarige tussen Tilburg en Eindhoven, voor haar lerarenopleiding Nederlands. Gisteren was de studente verbijsterd toen ze keer op keer zag hoe naar de conducteur werd aangesproken. Dus besloot ze als troost cola voor de conducteur te kopen. „Ik kon hem nog net het koude flesje geven. ‘Omdat je het verdient!’, riep ik geheel buiten adem. De uitdrukking op zijn gezicht was echt onbetaalbaar en zal ik dan ook nooit vergeten”, vertelt ze volgens AD.

Hart onder de riem

Op Facebook schrijft ze een brief aan de conducteur om hem nogmaals een hart onder de riem te steken. „Het was echt belachelijk zoals er tegen hem gedaan werd”, schrijft ze. Reizigers gedragen zich onbeschoft naar de man die gewoon zijn werk deed. „Ik maakte vier haltes mee en telkens was het weer raak.” Van beschuldigingen tot scheldpartijen, laat ze weten.

Veerle is er nog niet achter wie de conducteur is, waar ze ook nog even een praatje mee maakt als ze uitstapt. „Maar één ding wist ik wel: hij deed zijn werk goed en werd niet behandeld zoals het hoorde.” Het verhaal wordt in elk geval rijkelijk gedeeld en met Veerle wordt ingestemd. De studente kan met haar actie rekenen om meer dan duizend likes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente steekt conducteur hart onder de riem
Sluiten