Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 17 mei 2017 / 08:22 uur

Koppel al 51 jaar samen na draaien verkeerd nummer

In de tijd dat er nog geen nummerherkenning was, gold het als een heerlijke grap. Iemand bellen en dan snel weer ophangen. Anita Barnes en haar vriendin Fran haalden die grap regelmatig in de jaren zestig uit met een klasgenoot. Steeds hingen ze op nog voor hij bij de telefoon was, totdat ze op een dag werden afgetroefd.

Niet de klasgenoot

„Hallo", klonk een onbekende mannenstem aan de andere kant van de lijn. De twee dames hadden direct door dat het niet hun klasgenoot was die de telefoon had opgenomen, maar een totale vreemde. Verschrikt hingen de meisjes op, waarna ze besloten dat het wel zo netjes was om de man even terug te bellen en hun excuses aan te bieden.

Gemakkelijk liet de man de twee grapjassen er niet van afkomen en al snel zaten ze twee uur met elkaar aan de lijn met als eindresultaat een date tussen Anita en het grote onbekende slachtoffer.

Spionage

In tegenstelling tot Anita vertrouwde Fran het zaakje niet helemaal en besloot ze om in de bosjes te gaan liggen en de twee te bespioneren tijdens hun afspraakje, terwijl ze zoveel mogelijk informatie probeerde te verzamelen over de mysterieuze man aan de andere kant van de lijn.

Haar wantrouwen bleek al snel ongegrond. De man – Roger Lowen – bleek een aangename, eerlijk verschijning, met wie ze ondanks een leeftijdsverschil van veertien jaar nu ruim een halve eeuw later nog steeds samen is. Op 10 september 2019 zullen ze zelfs hun vijftigste trouwdag gaan vieren.

Charme door spijt

Inmiddels lachen ze uiteraard hartelijk om de situatie waarop ze elkaar hebben ontmoet. „Het bellen en dan direct ophangen was wat vervelend, maar ik was zeer gecharmeerd van hun spijtbetuiging”, vertelt Roger aan The Washington Post. „Al was dat eigenlijk Fran haar idee”, zo geeft Anita toe.

Hoewel deze telefoongrappen iets minder van de tijd zijn, zien ze toch parallellen met de huidige tijd. „Met dat online daten van tegenwoordig weet je toch ook niet wat je krijgt?", zegt Roger. "Dat is net zoals bij een telefoonprank."

https://twitter.com/TrendStyleDaily/status/862691641072775168

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koppel al 51 jaar samen na draaien verkeerd nummer
Sluiten