Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 10 mei 2017 / 15:24 uur

Daarom doen sommige stewardessen de vogeltjesdans

Vlieg je regelmatig naar een andere stad in Europa? Grote kans dat je dan weleens in een easyJet-vliegtuig hebt gezeten. En als je een beetje hebt opgelet, zie je dat er soms vreemde dingen gebeuren onder de stewards en stewardessen. Zo doen ze bijvoorbeeld soms een vogeltjesdans. Maar… waarom in vredesnaam?

Dat vroeg twitteraar Jamie East zich ook af. Hij maakte daarom een filmpje van het vreemde gebaar en plaatste dat op Twitter. Hij vroeg easyJet „wat er in hemelsnaam aan de hand is in het vliegtuig”. Maken ze passagiers belachelijk? Is er misschien iets ergs aan de hand? Een gebbetje onderling van het personeel aan boord?

https://twitter.com/jamieeast/status/861845825223352320

Onschuldiger

Niets van dit alles, het blijkt allemaal een stuk onschuldiger. En ook veel handiger dan je zou verwachten. De Engelse vliegmaatschappij heeft een eigen gebarentaal ontwikkeld. Door middel van een ingewikkelde gebarentaal communiceert het personeel met elkaar zonder dat er door het vliegtuig geschreeuwd hoeft te worden.

Wat de gebarentaal op het filmpje van Jamie betekent, is niet bekend. Wel besloot easyJet meteen in te spelen op de tweet, en is er een trainingsvideo ‘vrijgegeven’. In het filmpje is alle gekke gebarentaal van de stewards en stewardessen uitgelegd. Bijvoorbeeld wanneer er een bekende filmster op stoel 3B zit en de steward niet meer weet hoe die heet. Of een vervelende groep van een vrijgezellenfeest aan boord is gekomen. De volgende keer kun je in elk geval zonder stem ook op een easyJet-vlucht communiceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Daarom doen sommige stewardessen de vogeltjesdans
Sluiten