Metro
Metro Good vibes 2 mei 2017 / 09:55 uur

Genieten: fraai lenteweer komend weekend

Tijdens de werkweek is het weer nog wat wisselvallig, maar komend weekend kunnen we gaan genieten van fraai lenteweer. Dat meldt WeerOnline. Zaterdag en zondag is het vrijwel overal droog en zonnig. In het binnenland wordt het 18 tot 20 graden. Lekker lenteweer dus!

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag is het ook al overwegend droog, maar laat de zon zich door vrij veel bewolking wat minder zien. In de kustprovincies breekt de zon dan al wel regelmatig door. Tot en met donderdag trekken veel wolkenvelden over ons land en zijn ook regengebieden en enkele losse buien aanwezig.

Donderdag is het Nationale Dodenherdenking en dan blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het westen zijn soms opklaringen. Tijdens de twee minuten stilte om 20:00 uur is het ongeveer een graad of 11.

Op Bevrijdingsdag, waarop de meeste Nederlanders gewoon moeten werken, breekt de zon vooral in de kustprovincies regelmatig door. In het binnenland is het overwegend bewolkt, in het oosten kan in de ochtend lokaal nog een bui vallen.

Zonnig weekend

Het weekend ziet er wel zonnig uit: zaterdag en zondag is het in het binnenland 18 tot 20 graden. Langs de kust is het, vooral zondag, iets koeler.

Vergeet niet van het lekkere weer te genieten, want volgende week gaat de temperatuur waarschijnlijk weer omlaag. De eerste dagen blijft het nog wel overal droog, maar in het tweede deel van de week is de kans op neerslag groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Genieten: fraai lenteweer komend weekend
Sluiten