Metro
Metro Good vibes 24 mei 2017 / 14:35 uur

Dakloze Stephen ontpopt zich tot held na aanslag

In de chaos die ontstond na de aanslag in Manchester na een concert van Ariana Grande, ontpopte sommige mensen zich tot ware helden. Onder hen was Stephen Jones, een dakloze man, die maandagnacht toevallig in de buurt was van de plek des onheils.

Heldhaftig optreden

Tegenover ITV News vertelt hij dat hij een luide knal hoorde. Aanvankelijk dacht hij dat het om vuurwerk ging, maar zag hij gruwelijke beelden voor zich: ”Er waren kinderen die helemaal onder het bloed zaten, ze huilden en schreeuwden.” Hij besloot te helpen: ”We moesten spijkers uit hun armen halen en zelfs een paar uit het gezicht van een klein meisje”, vertelt hij.

Het heldhaftige optreden van Stephen viel op bij zakenman David Sullivan en zijn zoon. Ze besloten naderhand om Stephen op te sporen, zodat ze hem voor zijn heldhaftige optreden konden belonen: ”We willen voor deze dakloze man een huis huren voor 6 maanden, om hem er bovenop te helpen”, tweette David Sullivan Junior. ”Als iemand ons kan helpen met hem in contact te komen, zouden we dat erg waarderen.”

https://twitter.com/DaveSulley/status/867063648430284801

https://twitter.com/DaveSulley/status/867063721931280385

Held gevonden

Een paar uur later was Stephen gevonden. Hij zal dankzij zijn onzelfzuchtige optreden binnenkort een woning betrekken. Bovendien is er een JustGiving-pagina opgericht om geld op te halen voor Stephen. Op het moment van schrijven is er al ruim 18.000 pond gedoneerd.

https://twitter.com/DaveSulley/status/867104457032597509

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dakloze Stephen ontpopt zich tot held na aanslag
Sluiten