Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 29 mei 2017 / 09:56 uur

Burger King vs. Filip: koning kan er niet om lachen

Wie is de koning? Burger King of koning Filip? Dat is de vraag van de populaire fastfoodketen aan de inwoners van België. Burger King opent in juni haar eerste vestiging bij onze zuiderburen – om precies te zijn in Antwerpen – en kwam daarop met een ludieke actie.

https://www.facebook.com/&/posts/391176064611740

Op de website whoishteking.be, die speciaal voor de campagne in het leven is geroepen, kun je stemmen op je favoriete vorst. “Twee koningen, een kroon, wie zal er regeren?” Wanneer je voor Filip gaat, wordt er nog geprobeerd je te overtuigen om toch voor de hamburger te gaan met teksten als: „Hij is niet degene die de frieten zal bakken.”

Humoristisch, zal menigeen misschien denken, maar het Belgisch koningshuis kan de actie absoluut niet waarderen. Een woordvoerder kwam namens het koningshuis dan ook met een verklaring tegenover de Belgische krant Sudpresse. „Er is geen toestemming gevraagd om het beeld van de koning te gebruiken en in dit specifieke geval is er zelfs helemaal niets aan ons gevraagd.”

Geen toestemming

Volgens de woordvoerder zou de afbeelding van koning Filip helemaal niet gebruikt mogen worden, omdat het in dit geval gaat om strikt commerciële doeleinden. Ook zei hij dat er namens het koningshuis al contact is opgenomen met Burger King.

Of de actie van de fastfoodketen beëindigd zal worden, is tot op heden nog niet bekend. Wat betreft Burger King zelf wordt op 19 juni bekendgemaakt wie er tot koning gekroond wordt: Koning Filip of Burger King?

De Belgen pleiten al jarenlang voor een Burger King in hun land. In september 2016 werd bekendgemaakt dat het hamburgerrestaurant eindelijk voet aan wal zou zetten in België. Antwerpen is dus de eerste stad waar een vestiging geopend werd.

Reageer op artikel:
Burger King vs. Filip: koning kan er niet om lachen
Sluiten