Metro
Metro Good vibes 18 mei 2017 / 12:03 uur

Alfie (5) redt leven van moeder dankzij tv-serie

De 5-jarige Alfie heeft het leven van zijn moeder gered dankzij zijn favoriete tv-serie Fireman Sam. De kleuter wist het noodnummer te bellen, toen hij zijn moeder bewusteloos op de grond zag liggen.

Moeder Gemma Harris (30) liep de trap op, maar gleed uit omdat ze op haar joggingbroek stapte. Ze viel veertien traptreden naar beneden en raakte bewusteloos nadat ze met haar hoofd op de leuning was gevallen.

Toen ze langzaam bijkwam, hoorde ze op de achtergrond haar dappere zoon van vijf bellen met een ambulance. „Ik hoorde hem zeggen: mama beweegt niet meer.” Daarna gaf hij het adres door en ging hij naar buiten om de ambulance voor het huis op te wachten. „Als Alfie er niet was geweest, weet ik niet wat ik gedaan zou hebben”, zegt moeder Gemma. „Ik kon onmogelijk de telefoon bereiken.”

Brandweerman Sam

Alfie wist die dag zo goed wat hij moest doen vanwege zijn favoriete tv-programma Fireman Sam. Deze geanimeerde brandweerman vertelde de kleuter wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft. „Er was ooit een aflevering over het bellen van het noodnummer 999”, zegt Alfies moeder. „In die aflevering leggen ze uit wat ambulances zijn en hoe de hulpdiensten mensen kunnen helpen die gewond zijn geraakt.”

https://twitter.com/TheSunWoman/status/865118553460101120

Ziekenhuis

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en Alfie bood nog aan om ze te helpen. Zijn moeder werd meegenomen naar het ziekenhuis. Alfie werd opgehaald door zijn opa en oma, omdat zijn moeder niet wilde dat hij mogelijk traumatische dingen zou zien in het ziekenhuis.

Achteraf bleek Harris niets gebroken te hebben en werd ze aan het einde van de dag weer naar huis gestuurd met wat pijnstillers. Toen ze weer herenigd werd met haar zoon, heeft ze hem verteld hoe dankbaar zij hem is. „Hij is een superheld, maar ik denk dat hij niet beseft dat hij mijn leven heeft gered.”

Harris is blij dat Alfie die dag wist wat hij moest doen. „Ik wil andere ouders laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen weten hoe ze moeten omgaan met noodsituaties. Ik had nooit gedacht dat ik gered zou worden door Fireman Sam.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alfie (5) redt leven van moeder dankzij tv-serie
Sluiten