Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 2 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Wordt dit dé remedie tegen een kater?

Er bestaan veel middelen die zeggen een kater tegen te gaan, maar vaak blijkt het toch niet helemaal te werken. Studenten van de Amerikaanse Yale University weten het nu echter zeker: hun wondermiddel SunUp verslaat ellendige katers.

Liam McClintock en Margaret Morse zijn laatstejaars bij Yale en werkten samen met meerdere afgestudeerden, professors en een farmaceutisch bedrijf om een natuurlijke remedie tegen een kater te maken. Volgens de twee is zo’n middel bittere noodzaak, miljoenen mensen zullen productiever worden na een avond zuipen en dat zou de economie dan weer helpen.

Zelf houdt McClintock ook van een drankje. Om katers de volgende dag tegen te gaan probeerde hij allerlei middeltjes, maar niets hielp. „Ik heb al de zogenaamde magische middeltjes geprobeerd, maar eigenlijk werken die niet”, zegt hij. „Het zijn gewoon pleistertjes op een veel te grote wond. Dus besloten Maggie en ik de beste remedie tegen een kater te ontwikkelen, op een wetenschappelijke manier.”

Poeder

SunUp is een poeder met citroensmaak dat je door een glas water kan roeren. Je neemt het voordat je begint met drinken en de dag erna ben je zo fit als een hoentje. Het middel helpt je de giftige stoffen van alcohol sneller af te breken. Ook geeft het je elektrolyten en vitaminen. Alle ingrediënten in de poeder zijn honderd procent natuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=LBx1jsX3DmM

Flauwekul? Misschien. Maar de poeder lijkt populair. Om het product daadwerkelijk te kunnen realiseren zijn de studenten een crowdfunding gestart. Het doel was 20.000 dollar ophalen, inmiddels staat de teller al op 33.000 dollar dat is opgehaald door de bijdragen van 955 mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt dit dé remedie tegen een kater?
Sluiten