Metro
Metro Good vibes 24 apr 2017 / 11:48 uur

Man met beenprothese tilt vrouw over finish marathon

Het is jaarlijks een groots evenement: de marathon in Boston. Het aantal deelnemers is ondanks de bomaanslagen in 2013 niet teruggelopen. Elk jaar weer levert een plekje bij de finish bijzondere beelden en verhalen op.

Zo zat de Amerikaanse journalist Scott Sullivan gereed om bij de eindstreep bijzondere video’s te maken van mensen die op een bijzondere manier over de streep kwamen. Een van de video’s die hij op Twitter plaatste, nomineerde hij tot ‘video van de dag’.

Bijzondere finish

Op de beelden is te zien hoe een man met een beenprothese over de finish komt. Het blijkt om veteraan Earl Granville te gaan. Wat zijn finish extra bijzonder maakt, is dat hij, naast de Amerikaanse vlag, ook nog eens een vrouw over de finish tilt.

https://www.facebook.com/wcvb5/videos/10155316176329445/

Granville verloor een deel van zijn linkerbeen in de zomer van 2008, toen zijn voertuig op missie in Afghanistan werd geraakt door een bom. Dat weerhield Granville er niet van door te gaan met zijn leven. Sinds hij een deel van zijn been verloor, nam hij deel aan meerdere marathons, waaronder die van Boston, Chicago, Detroit en New York.

Dat deed hij tot dit jaar altijd met hulp van een zogenaamde handfiets. Dit jaar liet hij zijn handfiets echter thuis en liep hij de marathon te voet. Tijdens de race kwamen veel mensen naar hem toe om hun bewondering te uiten: „Ik weet niet wat ze zo inspireert. Ik loop gewoon”, zo zei hij tijdens een Facebook Live-sessie van de Amerikaanse zender WCVB.

Meer bijzondere beelden

De finish van Granville was overigens niet de enige bijzondere finish. Sullivan legde een veteraan vast die in uniform, inclusief legerschoenen, over de finish kwam. Verder was er een hockeyspeler die iemand in een rolstoel over de finish duwde, en ook veteraan Jose Luis Sanchez, die zijn been ook verloor in Afghanistan, oogstte ook lof voor zijn finish. En wat te denken van de 55-jarige Timothy Moley, die vlak voor hij over de eindstreep kwam nog even twaalf keer besloot op te drukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man met beenprothese tilt vrouw over finish marathon
Sluiten