Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 4 apr 2017 / 08:24 uur

‘Ideaalbeeld van vrouwelijke schoonheid is ongezond’

Een afgetraind lichaam, geen grammetje vet teveel en toch kan het ongezond zijn. Volgens een studie van wetenschappers aan de Australische University of Macquarie is het beeld van wat een mooie vrouw is ongezond en dan gaat het niet eens per se om de superslanke modelletjes.

Hoger BMI ideaal voor vrouwen

Vrouwen hebben van nature behoefte aan een hoger vetpercentage dan mannen. Waar het gezonde BMI-niveau van mannen acht tot en met 21 is, terwijl bij de vrouwen 21 tot en met 33 uitstekend is. Dit heeft te maken met onder andere ovulatie, borstvoeding en zwangerschap, waardoor vrouwen een stuk meer energie nodig hebben.

Bij een onderzoek, waarbij zowel mannen als vrouwen aan moesten geven op welk BMI ze mannen en een vrouwen op hun mooist vonden, werd het ideale niveau van de vrouwen steevast onder de 21 bepaald. Dusdanig zelfs dat het slecht kan zijn voor de gezondheid van de vrouwen.

„Het meest attractieve vetpercentage volgens het onderzoek was significant lager dan de gezondheidsvoorschriften voorschrijven”, stellen wetenschappers. En dat is nog al opvallend, want uit eerdere studies bleek, dat mensen een ideale fysieke toestand relateren aan het krijgen van gezonde en sterke kinderen. Maar dat beeld is dus vaak juist niet het gezondste, zeker met het oog op het nageslacht.

Mannen minder blij met vet

Uit het onderzoek bleek ook dat de mannen minder gecharmeerd zijn van vet. „Zelfs bij de man gaven mannen zelf een lager ideaal vetpercentage aan dan de vrouwelijke deelnemers.” Overigens viel het gemiddelde bij de mannen wel perfect binnen de gestelde BMI-range.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Ideaalbeeld van vrouwelijke schoonheid is ongezond’
Sluiten