Alice Boothby
Alice Boothby Good vibes 25 apr 2017

Eerbetoon Chriet Titulaer bij DWDD ‘respectloos’

Het goedbedoelde eerbetoon bij De Wereld Draait Door aan de onlangs overleden sterrenkundige en markante televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer schoot maandagavond bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Op Twitter reageerden honderden gebruikers verontwaardigd op de manier waarop Titulaer neergezet werd door Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafelgasten Jelle Brandt Corstius, Jim Jansen en Tim Hofman. Tijdens het item las Brandt Corstius lacherig een fragment uit één van de boeken van Titulaer voor, in Titulaers kenmerkende Limburgse accent. Hij koos daarbij onder andere voor een fragment van hoe de overleden sterrenkundige de verbouwing van zijn huis omschrijft. Hofman noemde de gerenommeerde wetenschapper niet veel later een ‘technojezus’.

Belachelijk maken
3FM-dj Domien Verschuren gelooft niet wat hij ziet. Hij twittert: ‘Dus Jelle Brandt Corstius heeft zichzelf bij DWDD uitgenodigd om Chriet Titulaer tien minuten belachelijk te maken. Inclusief goedkope imitatie. Chique!’. Hij kreeg veel bijval van andere twitteraars. Zo schrijft een gebruiker: ‘Chriet Titulaer verdient een gepast eerbetoon.’

https://twitter.com/Sywert/status/856557284826152963

https://twitter.com/Soenami/status/856557698955051008

De computer, díe kan nog wel eens groot worden
Chriet Titulaer overleed afgelopen weekend op 73-jarige leeftijd. Titulaer werd beroemd als commentator van grote wetenschappelijke gebeurtenissen en versloeg zo in 1969 de eerste maanlanding. Op geheel eigen wijze wist hij op televisie en met zijn boeken ingewikkelde wetenschappelijke kwesties aan een groot publiek uit te leggen.

In de jaren 80 was hij regelmatig op televisie te zien als presentator van het populaire televisieprogramma Wondere Wereld. Ook bleek hij over een voorspellend talent te beschikken: hij riep in diezelfde tijd dat de computer, de videorecorder, glasvezel, Wikipedia en de magnetron nog wel eens héél groot konden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Eerbetoon Chriet Titulaer bij DWDD ‘respectloos’
Sluiten