Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Good vibes 27 mrt 2017 / 09:45 uur

Zelfrijdende Uber-auto en meer bizarre ongelukken

In Amerika stopt Uber met het testprogramma voor zelfrijdende auto’s, nadat zo’n exemplaar auto vrijdag op zijn zijkant belandde toen een andere auto (met bestuurder) geen voorrang verleende. Niemand raakte ernstig gewond, maar het ongeluk is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Metro zet nog acht bizarre auto-ongelukken voor je op een rijtje.

1 Reanimatie in parkeergarage

In december 2016 vond een bizar ongeluk plaats in een parkeergarage in Amsterdam. Een 74-jarige vrouw vergat waarschijnlijk haar auto op de handrem te zetten, waardoor de wagen begon te rollen toen zij uitstapte. De vrouw probeerde weer in te stappen, maar botste met de auto tegen een andere wagen, waarbij de deur dichtsloeg en de vrouw klem kwam te zitten met haar hoofd tussen het portier. De vrouw moest worden gereanimeerd. Enkele dagen later overleed zij alsnog aan haar verwondingen.

2 In een liftschacht

Nog geen twee weken terug kreeg een vrouw in het Frise Oosterwolde de schrik van haar leven: ze belandde met haar auto op zijn kop in een liftschacht, toen ze daar ‘s avonds naar binnen reed terwijl de autolift nog beneden stond. De auto viel naar beneden en draaide daarbij om. De schuld lag trouwens niet bij een falende lift: volgens de berichtgeving is de vrouw om onbekende reden door de dichte roldeur van de lift heengereden. Na een angstige drie kwartier te hebben vastgezeten, werd de vrouw met enkel wat beenletsel bevrijd uit haar auto en naar het ziekenhuis gebracht.

3 Giraffe gedood

Heel de wereld reageerde in 2014 geschokt toen een giraffe in Zuid-Afrika ernstig gewond raakte tijdens zijn vervoer naar een nieuw onderkomen in Warmbaths. De reis, van zo’n 160 kilometer, zorgde nog voor het ongeluk al voor de nodige opschudding omdat de giraffe en zijn maatje met hun nek ver boven de vervoerscontainer uitstaken. Volgens veel weggebruikers levensgevaarlijk voor de beestjes, en ze bleken gelijk te krijgen: een van de beesten raakte met zijn kop een laag viaduct en overleefde het ongeluk niet.

4 Onder eigen auto

In november 2010 overleed een 82-jarige man uit Limburg omdat hij onder zijn eigen, rijdende auto terechtkwam. Nadat de man eerder verschillende auto’s had geraakt, stopte hij en stapte hij uit. Met één voet stond de man op straat, toen hij met zijn andere voet het gaspedaal induwde en de auto achteruit reed. De man werd meters meegesleurd en kwam uiteindelijk onder de auto terecht, waar hij bekneld raakte. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand vanwege nog een botsing met een andere auto. De man had zware botbreuken en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

5 Vuilniswagen

Hoe ze het heeft gepresteerd weten we niet, maar begin dit jaar botste een Belgische vrouw in Bladel tegen een stilstaande vuilniswagen. Ze raakte lichtgewond, de auto lijkt op de afbeeldingen van het ongeluk niet meer te redden.

6 Snelheidsduivel A2

In 2015 vond een dodelijk ongeval plaats op de A2, toen een 46-jarige Amsterdammer met meer dan 220 kilometer per uur achterop een andere auto knalde. In de auto zat een gezin. De vader van het gezin kwam om het leven, twee kinderen zijn voor de rest van hun leven gehandicapt. Nog vijf anderen raakten ook gewond. De man moest in 2016 voor de rechter verschijnen. Deskundigen stelden vast dat de man op het moment van het ongeluk een psychose had, veroorzaakt door drugs. Hij was onder invloed van speed en cannabis. Uiteindelijk krijgt de man drie jaar celstraf. Ook mag hij vier jaar lang niet autorijden.

ANP

7 Wiel

Je let misschien op veel op de snelweg, maar een rondslingerend wiel houd je waarschijnlijk geen rekening mee. Toch is dat in mei 2016 precies waar een auto die richting Amsterdam reed mee te maken kreeg. Aan de andere kant van de A1 verloor een auto een wiel, dat vervolgens naar de andere kant van de snelweg richting Amsterdam stuiterde en daar op de voorruit van een automobilist terechtkwam. De auto raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurder hield er gelukkig slechts lichte verwondingen aan over.

8 Het dak op

Een Chinese automobilist kreeg het deze maand voor elkaar om zijn auto op het dak van een woonhuis in Taizhou te parkeren. De man meldde dat hij probeerde om een botsing te voorkomen, maar in plaats van de rem trapte hij het gaspedaal in. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het ongeluk zorgde wel voor bizarre beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=IQTbYEkhZkY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zelfrijdende Uber-auto en meer bizarre ongelukken
Sluiten