Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 5 mrt 2017 / 16:09 uur

School opent inschrijvingen voor tovernaarscursus

Geen boeken meer, geen films meer: Harry Potter is uitgespeeld. Of toch niet? Want in Engeland kun je in augustus een tovernaarscursus volgen. En dat heeft verdacht veel weg van de tovernaarsschool Zweinstein.

Sorteren

Herstmonceux castle in East Sussex is een prachtig kasteel en het toneel voor de tovenaarscursus die daar te volgen is. Van 11 tot 13 augustus kun je er terecht aan de Bothwell school of Witchcraft. In drie dagen tijd leer je spreuken en drankjes maken, speel je tovenaarsspellen en word je zelfs gesorteerd in een afdeling, precies zoals dat in Harry Potter ook gebeurt.

Overigens heten de vier afdelingen wel anders dan we gewend zijn, maar dat heeft ongetwijfeld met rechten te maken. Voor de rest komt het aardig overeen. Er heerst ook een competitie tussen de vier afdelingen. Er komen zelfs ‘magische wezens’ aan te pas.

In je rol

Het idee is dat elke cursist een rol toebedeeld krijgt die hij of zij het gehele verblijf moet spelen. Je moet samenwerken met andere personen die ook een bepaalde rol spelen en zo komt de verhaallijn tot stand gedurende die drie dagen.

Mantel

Volwassenen kunnen zich nu aanmelden. De driedaagse cursus kost je 450 pond (520 euro). Daarvoor krijg je uiteraard de cursus, maar ook de maaltijden, een slaapplaats en een tovenaarsmantel. Het enige wat je zelf mee moet nemen: een toverstok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School opent inschrijvingen voor tovernaarscursus
Sluiten