Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 26 mrt 2017 / 17:30 uur

Metro proefde de sfeer op Dutch Comic Con

Tienduizenden bezoekers gehuld in de prachtigste outfits: Harley Quinns, Jokers, personages uit Fallout, Lord of The Rings en World of Warcraft. Je kunt het zo creatief niet bedenken of het loopt rond op Dutch Comic Con, de steeds groter wordende beurs voor fans van comics, superhelden en games. Metro reisde af naar Utrecht en dook de Jaarbeurs in voor een sfeerimpressie.

Een goed gekozen spot om de vele geïnteresseerden, die verspreid over het weekend de derde editie van Dutch Comic Con bezochten, te verwelkomen. Het is een enorm evenement met een gaming area, talloze aanbieders van merchandise, een cinema, een stage voor de cosplay contest en ruimte voor ontmoetingen met artiesten en special guests, onder wie Dirk Benedict (Face uit The A-Team) en Lennie James uit The Walking Dead.

Goede sfeer

Waar de meeste bezoekers echter voor komen, is om elkaar te ontmoeten en voor de positieve sfeer. Op de vraag „kom je hier veel bekenden tegen?” werd dan ook veelvuldig geknikt. Het community-gevoel op Dutch Comic Con is voor veel mensen misschien wel de belangrijkste reden om een kaartje te kopen. Je krijgt hier de ruimte om volledig jezelf te zijn – of juist niet – zonder het idee te hebben dat anderen over je oordelen. Of je nu in je mooiste, zelf gefabriceerde kostuum of gewoon in je dagelijkse kloffie komt, iedereen is gelijk en iedereen is welkom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Metro proefde de sfeer op Dutch Comic Con
Sluiten