Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 21 mrt 2017 / 21:42 uur

Elise heeft downsyndroom en schittert in folder Hema

In de nieuwe Hema-folder schittert de 6-jarige Elise uit Delft. Ze is het eerste meisje met syndroom van Down dat schittert in een folder van het warenhuis. Moeder Marianne de Cock is trots. Hoe normaal het ook is.

Marianne wil benadrukken dat haar kind gewoon een meisje is zoals alle andere. „Dat ze toevallig een chromosoom meer heeft dan de meeste anderen, maakt haar natuurlijk wat anders, maar ze is daardoor niet bijzonder’’, aldus de moeder tegenover het AD.

In een Facebookgroep zag De Cock een bericht van Hema voorbijkomen. De grote winkelketen zocht een meisje met Down. „Ze wilden graag een meisje met Down met de maat 116-122, schreven ze op de facebookgroep waar ik ook bij zit. Ik dacht: ‘ach, wat leuk’. Dus schreef ik Elise in.’’ Ze bleek de perfecte kandidaat te zijn.

Elise had een topdag bij de fotoshoot. „Zij vond het geweldig! Het was voor haar echt een feestje om naar Amsterdam te gaan. Na school stapten we in de auto, reden daar naartoe en werd ze heerlijk opgetut. En samen dansen op muziek van K3 met andere meiden in een mooie jurk… dat is toch een droom voor elk meisje van 6.’’

Supernormaal

Het idee komt van Hema-woordvoerder Marry Jansen. Ze heeft zelf ook een zoon met het syndroom van Down. „We willen als Hema uitstralen dat we supernormaal zijn. Gewoon, zoals de gemiddelde Nederlander. Dan moet je in de folder dat ook meenemen’’, zegt ze over het idee. In 2002 was het overigens de bedoeling dat haar zoon in een folder zou komen, maar hij werd op de dag van de fotoshoot ziek waardoor een ander jongetje de eer kreeg.

Het bedrijf wil met de actie geen statement maken, wil moeder Marianne benadrukken. „Ze vinden het zo gewoon, dat ze er geen statement mee willen maken. Dat is mooi, want anders krijg je toch het gevoel dat een merk je kind wil uitmelken.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Elise heeft downsyndroom en schittert in folder Hema
Sluiten