Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 12 feb 2017

Winnares wil loterij aanklagen voor verpesten leven

De loterij winnen zou je leven alleen maar mooier moeten maken, maar dat geldt niet voor Jane Parks, de jongste loterijwinnares ooit in Engeland. Zij wil het bedrijf Camelot, eigenaar van Euromillions, aanklagen voor ‘het verpesten van haar leven.’

Jane, die 17 jaar oud was toen ze 1 miljoen pond won, vertelt aan Sunday People dat ze soms wenst dat ze het winnende ticket nooit gekocht had. De nu 21-jarige miljonair geeft toe dat ze kampt met enorme stress. „ Soms voelt het alsof het winnen van de loterij mijn leven verpest heeft", vertelt ze in het programma.

‘Geen doel’

Jane gaf haar geld onder andere uit aan een borstvergroting, twee huizen en een chihuahua, maar mist een doel in haar leven. „Ik dacht dat het winnen van de loterij mijn leven tien keer beter zou maken, maar het maakte mijn leven tien keer slechter. Sommige dagen wenste ik dat ik helemaal geen geld had. Mijn leven zou veel makkelijker zijn als ik niet gewonnen had."

„ Mensen kijken mij aan denken: ‘Ik wou dat ik haar leven had, dat ik haar geld had’, maar ze realiseren zich de enorme stress die het voor mij met zich meebrengt niet. Ik heb materiële zaken, maar apart van dat is mijn leven leeg. Wat is mijn doel in dit leven?"

https://www.facebook.com/&/posts/218514918555891

Adviseur

Camelot biedt winnaars een adviseur om hen te helpen met het managen van hun winnaars, maar nu, vier jaar na het winnen van de loterij, gelooft Jane dat ze nooit zoveel geld had moeten krijgen.

„Ik lees over andere loterijwinnaars hoe ze het complete bedrag verspild hebben en ik kan helemaal begrijpen dat dat gebeurt", zegt Jane. „Ik zat voor een financieel adviseur die woorden als ‘investeren in fondsen’ en dergelijke gebruikte en had geen idee wat hij bedoelde."

Jane ten tijde van het winnen van de loterij, op 17-jarige leeftijd

https://www.facebook.com/218387778568605/posts/218389575235092

18 jaar

De winnares vindt dat je in ieder geval 18 jaar zou moeten zijn om een lot te kunnen kopen, een regel die in Nederland al geldt. Een woordvoerder van Camelot heeft contact opgenomen met Jane. Volgens de woordvoerder willen ze ook nu nog steeds ondersteuning bieden aan de jonge winnares. „Het is altijd aan de winnaars of zij die ondersteuning willen aannemen”, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat het bedrijf haar ten alle tijden wil steunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Winnares wil loterij aanklagen voor verpesten leven
Sluiten