Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 11 feb 2017 / 15:20 uur

Universiteit diep door het stof door ongepaste kaart

Nog maar drie dagen en dan is het zo ver… Valentijnsdag 2017. Het is bij uitstek de dag waarop geheime liefdes zich aan elkaar openbaren en jarenlange tortelduifjes hun liefde nog eens bevestigen. Op een universiteit in Michigan is een ‘valentijnsgrapje’ helaas helemaal uit de hand gelopen.

Daar moet de Central Michigan University nu diep door het stof, omdat er een valentijnskaart door de schoolgangen dwaalde met een lugubere, antisemitische boodschap. Op het zoetsappig rozegekleurde kaartje stond een portretfoto van Adolf Hitler afgebeeld en daarnaast de boodschap ‘my love 4 u burns like 6.000 jews’.

De waarschijnlijk grappig bedoelde kaart schoot bij de school helemaal in het verkeerde keelgat en er ontstond al snel een hele rel binnen de universiteitsmuren. Niet veel later verspreidde deze commotie zich door middel van social media over de hele wereld.

Diep teleurgesteld

De kaart, die op z’n minst opvallend te noemen is, werd woensdag uitgedeeld door een lid van de groep College Republicans op de Central Michigan University (CMU). Het hoofd van de school heeft daar nu op gereageerd: „We zijn diep teleurgesteld in deze situatie met de valentijnskaart waarop een ongepaste boodschap stond. Dit is niet wie we zijn als gemeenschap” schrijft Central Michigan Life.

Verschillende organisaties op de campus zijn donderdagochtend direct bij elkaar gekomen om de situatie te bespreken en de chaos handelbaar te maken. De teksten op de kaart zijn, naast het feit dat ze de gemeenschap op de campus voor paal zetten, ook in strijd met de wet.

De schoolleiding heeft alle studenten opgeroepen met respect met elkaar om te gaan. Ze willen juist dat de leerlingen opstaan tegen haat en bruggen bouwen zodat de gehele maatschappij elkaar beter begrijpt.

Wie de kaart precies heeft gemaakt en verspreid, is niet bekend. De groep waar de kaart vandaan zou komen, ontkent elke betrokkenheid, maar verontschuldigt zich wel voor de beledigende taal die op de kaart te vinden is.

At tonight’s College Republican meeting, we had a Valentine’s Day party, in which each member decorated a bag and other…

Gepostet von College Republicans at Central Michigan University am Mittwoch, 8. Februar 2017

In de verklaring van deze College Republican groep staat: „Tijdens de meeting van vandaag hadden we een valentijnsfeestje. Elk lid van de groep versierde een tas en andere leden deden valentijnskaarten in de tassen. Helaas is er zonder ons medeweten een zeer ongepaste kaart in één van de tassen gedaan. De tas is vervolgens weggegeven, zonder onze wetenschap van de inhoud.”

Hoogstwaarschijnlijk is tijdens de creatieve middag een lijstje met valentijnsdag-memes geprint voor de kaarten. De ‘grap’ wordt namelijk wel vaker gebruikt in online memes. De universiteit kwam hierdoor in ieder geval in grote problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Universiteit diep door het stof door ongepaste kaart
Sluiten