Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 9 feb 2017 / 15:04 uur

Tongzoenen en seks? Niet op de eerste date!

Valentijnsdag komt eraan: de ideale gelegenheid om dat ene lekkertje dat je al tijden op het oog hebt eens mee te vragen op een eerste date. Maar hoe gedraag je je eigenlijk op zo’n eerste afspraakje? Datingsite Parship deed onderzoek onder ruim 1300 leden naar de ‘ideale eerste date’. Wat blijkt? Nederlanders gaan het liefst voor een brave kus op de wang en een kopje koffie op het eerste afspraakje.

Ook Tinder deed in samenwerking met bezorgdienst Deliveroo onderzoek naar daten, en dan vooral naar eetgewoonten op een date. Daaruit komt het gierige karakter van de Nederlander weer eens naar voren: maar liefst 43 procent van de ondervraagden kan het niet waarderen als een date het laatste hapje van een bord afsteelt. Nog erger vindt men trouwens ‘kauwen met bijgeluiden’, 65 procent kreeg daar de date-rillingen van.

De ideale date

Hoe de ideale date er volgens de ondervraagde Nederlanders uit ziet? Volgens Parship op zaterdag (25 procent) in de avond (54 procent) naar een leuke hotspot om een kopje koffie te drinken (33 procent)

voor zo’n anderhalf uur (47 procent)

om vervolgens zonder seks of tongzoen

maar met een simpele kus (of drie zoenen) op de wang de date af te sluiten.

En als er niet op de smartphone gekeken wordt (voor 41 procent een dikke afknapper) is er wellicht nog kans op date nummer twee.

Een tikkeltje braaf, zeggen we bij Metro. Is er dan helemaal niemand die op de eerste date het liefst gewoon meteen van bil gaat? Volgens het onderzoek niet als het aan de vrouwen ligt: Parship meldt dat geen enkele vrouw heeft aangegeven bij de eerste ideale date meteen het bed in te duiken. 4 procent van de mannen vond dit overigens nog wel een droombegin van een datecarrière.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tongzoenen en seks? Niet op de eerste date!
Sluiten