Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 21 feb 2017 / 13:57 uur

Stel laat ziek kindje komen voor orgaandonatie

Het Amerikaanse stel Keri en Royce kreeg te horen dat hun ongeboren kindje door een ernstige stoornis (anencefalie) bij de hersenen niet levensvatbaar zou zijn. Toch hebben de twee besloten het kindje wel geboren te laten worden, zodat ze anderen kunnen helpen.

„Ze heeft perfecte voetjes en perfecte handjes. Ze heeft perfecte nieren, longen en een perfecte lever. Helaas heeft ze geen perfecte hersenen”, schreef Keri in december op Facebook bij een echo van haar dochtertje. Door de stoornis worden de hersenen niet of nauwelijks aangemaakt en zal het kindje niet levensvatbaar zijn.

Quick Eva update if you're interested! We got to see our girl in 4D this afternoon. It was so, so amazing. She has…

Gepostet von Keri Young am Dienstag, 7. Februar 2017

Maar dat betekent niet dat anderen niet geholpen kunnen worden met de organen van het dochtertje van Keri en Royce. Door Eva te laten groeien, kunnen haar gezonde organen ook groeien. „Zo kan Eva, en daarmee haar leven, groeien en doorgegeven worden door middel van donatie.”

Superheld

Om Keri te eren, plaatste haar man Royce een huldebetuiging op Facebook. In drie dagen tijd werd die al bijna 17.000 keer gedeeld. „Ik denk terug aan het moment dat we erachter kwamen dat Eva niet perfect is. Na nog geen dertig seconden hysterisch huilen, keek Keri ineens op en vroeg ze: ‘Als ik haar in mijn buik houd, kunnen we dan haar organen doneren?’”, schrijft hij in het bericht. „Het was alsof ik een toeschouwer van mijn eigen leven was en toekeek hoe een superheld haar krachten vond.”

"The other night, before I left for New Orleans, I was watching my beautiful wife sleep peacefully on the couch.I…

Gepostet von Love What Matters am Samstag, 18. Februar 2017

Keri is nu ruim zeven maanden zwanger. Het is moeilijk, maar de twee troosten zich met de gedachte dat ze dit doen voor een familie die de organen hard nodig heeft. „Er is ergens een familie die verdriet heeft en hoopt op een wonder, wetende dat daar een andere baby voor moet sterven. Eva kan dat wonder zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel laat ziek kindje komen voor orgaandonatie
Sluiten