Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 12 feb 2017

Sommige mensen zijn altijd te laat, hoe kan dat?

Waarom zijn sommige mensen altijd te laat? Iedereen kent wel een vriend of familielid die altijd te laat is. Egoïstisch gedrag, wordt altijd gezegd. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan en weten nu hoe het komt dat sommige mensen altijd te laat zijn.

Er zijn een aantal redenen aan te wijzen, zo stellen de wetenschappers aan BBC. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld minder goed inschatten hoe lang iets duurt. Is het een kwartiertje fietsen? Of stiekem toch twintig minuten? Rijdt je dat stuk in een uur of moet je toch een kwartiertje eerder in de auto stappen? Mensen die te laat komen kunnen niet zo goed inschatten hoeveel tijd ze in moeten plannen om op tijd te kunnen komen.

Angst

Een andere reden is dat mensen misschien bang zijn. Soms kijken ze erg op tegen een bepaalde klus of afspraak, waardoor ze taken constant voor zich uit schuiven. Dat blijven ze herhalen waardoor ze hun werk nooit op tijd af kunnen hebben.

Ook gaan mensen die altijd te laat komen er bij voorbaat al vanuit dat ze die afspraak niet gaan redden. Die illusie wordt dan ook werkelijkheid.

Niet leuk

Mensen zouden zich er wel van bewust zijn van wat ze hun vrienden of familie aan doen. Ze weten ook wel dat ze dat aan zichzelf te wijten hebben. De meeste laatkomers vinden het zelf ook niet leuk dat ze altijd te laat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sommige mensen zijn altijd te laat, hoe kan dat?
Sluiten