Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 1 feb 2017

Mooie foto gaat viral en heeft hartverwarmend gevolg

Foto’s kunnen om honderden redenen viral gaan. Er zit niet altijd een goed verhaal achter een interessant plaatje, maar het is extra leuk als dat wel zo is.

Fotograaf Nuccio DiNuzzo was op het juiste moment op de juiste plaats toen hij een afdruk wist te maken van een islamitisch meisje en een joodse jongen die maandag zij aan zij protesteerden tegen de ban van Donald Trump op O’Hare International Airport in Chicago.

Meryem (7) was, naast het deelnemen aan het protest, met haar ouders en broers en zussen naar het vliegveld gekomen om koekjes uit te delen en Adin (9) was meegenomen door zijn vader, die op zijn beurt zijn zoon wilde laten zien hoe je moet opkomen voor je belangen.

Beide kinderen zijn op de foto te zien zittend op de nek van hun vaders en houden net als zij allebei borden omhoog met daarop teksten die soortgelijke boodschappen uitdragen. „Haat hoort hier niet thuis” en „Liefde, liefde” viel er te lezen op de borden van de kinderen.

Harmonieus

„Het gaat om mensen die samen leven in harmonie”, aldus DiNuzzo in gesprek met Chicago Tribune, die erg blij is met zijn foto en de boodschap die hij uitdraagt.

De foto van Chicago Tribune ging al gauw de wereld over. Hij werd door meer dan 16.000 mensen geliket en meer dan 10.000 twitteraars retweetten het plaatje. De vaders en hun kinderen werden al snel herkend door vrienden en familie en besloten contact met elkaar op te nemen om hun ‘moment of fame’ te delen. Het resultaat van hun telefoontje is een gezamenlijk etentje tijdens de sabbat komende week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mooie foto gaat viral en heeft hartverwarmend gevolg
Sluiten