Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 17 feb 2017 / 16:34 uur

Mishka de pratende husky heeft kanker

Mishka de pratende husky, wie kent haar niet? In 2008 alweer werd de Siberische Husky die vol drama ‘I love you’ kon zeggen een grote hit en nu, ruim acht jaar later, is het beestje weer wereldnieuws. Deze keer is de reden echter minder leuk: Mishka heeft kanker.

Het bekendste filmpje van Mishka, degene waarin ze herhaaldelijk I love you zegt, is meer dan 100 miljoen keer bekeken. Daarnaast zat het liefdevolle beest ook in filmpjes als Mishka is Really, Really Angry, Mishka says I want my mommy en Mishka Wants Waffles!!!’, tevens miljoenen keren bekeken.

Gezondheidsproblemen

De beroemde hond kreeg in 2011 een jonger ‘zusje’, de pup Laika, waarmee ze samen in een aantal video’s schitterde. Het werd vanaf toen ook wat stiller rondom de hond, tot een post op haar Facebookpagina, waarbij haar baasje Matt Gardea deze week onthulde dat Mishka gezondheidsproblemen heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=3ihdJFJfZ7E

„Sorry, ik wou dat ik goed nieuws had”, begint het laatste berichtje over Mishka op Facebook. „Mishka heeft een kankergezwel, een kwaadaardige tumor. We hebben morgenochtend een afspraak met een oncoloog die onderzoekt hoe we nu verder kunnen met haar. Daarna zullen we besluiten wat we gaan doen. Je zult misschien een tijdje niets van ons horen omdat we als familie proberen om Mishka door deze moeilijke tijd te helpen.”

https://www.facebook.com/mishkathetalkinghusky/posts/1362719887113406:0

Eerder deze week maakte Gardea al bekend dat Mishka moeite had met lopen, vanwege een verwijderde tumor. Bij onderzoek werd nog een tumor bij de hond, die inmiddels al 14,5 jaar oud is, gevonden. Die tumor blijkt dus kwaadaardig.

Gardea heeft een GoFundMe-pagina opgericht, waar fans geld kunnen storten, zodat de familie die Mishka verzorgt de medische kosten voor de hond kan betalen. Er is inmiddels al meer dan 10.000 euro opgehaald voor het dier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mishka de pratende husky heeft kanker
Sluiten