Puck Roest
Puck Roest Good vibes 16 feb 2017 / 09:50 uur

Meisje (7) solliciteert bij Google, krijgt reactie

Ze is pas 7 jaar oud, maar toch nu al behoorlijk ambitieus. De Britse Chloe Bridgewater. Ze stuurde onlangs een sollicitatiebrief naar Google en kreeg tot grote verbazing van haar ouders een reactie van de hoogste baas.

„Beste Google baas”, schreef de jonge carrièredame. „Mijn naam is Chloe en als ik later groot ben wil ik graag een baan bij Google. Ik wil ook graag werken in een chocoladefabriek en zwemmen tijdens de Olympische Spelen.” Chloe besloot een brief te schrijven aan Google nadat ze het met haar vader over het bedrijf had gehad. Ze vroeg hem waar hij graag zou willen werken en hij zei dat een baan bij Google hem wel wat leek, schrijft Mashable. Hij liet haar vervolgens foto’s zien van de kantoren van Google en Chloe was meteen enthousiast. „Mijn vader zei dat ik bij Google in zitzakken mag zitten, van de glijbaan mag gaan en in kartwagentjes mag rijden”, schreef ze in de brief.

Natuurlijk weet de jongedame ook haar kwaliteiten aan de prijzen in de ‘sollicitatiebrief’. „Mijn leraren hebben tegen papa en mama gezegd dat ik het heel goed doe op school en dat ik al goed kan spellen, lezen en sommen maken.”

Dromen volgen

Een aantal dagen nadat ze de brief had verstuurd, kreeg ze een reactie van de CEO van Google, Sundar Pichai. „Ik kijk uit naar je sollicitatiebrief zodra je klaar bent met school”, schreef Pichai. Hij moedigde haar aan om te blijven leren over computers, robots en technologie. „Ik denk dat als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, dat je alles kunt bereiken waar je je zinnen op zet”, aldus de baas van Google.

De vader van Chloe plaatste de reactie van Pichai op LinkedIn en het bericht werd meer dan 94.000 keer geliket. Chloe is compleet verrast door alle positieve reacties die ze heeft ontvangen. In de brief aan Pichai legde ze ook uit dat het pas haar tweede brief ooit is, „Ik heb ooit één andere brief gestuurd, en die was aan de kerstman”, sluit de 7-jarige af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (7) solliciteert bij Google, krijgt reactie
Sluiten