Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 feb 2017 / 08:20 uur

Leerlingen groep 7 zoeken nieuwe juf via YouTube

Juf Linda heeft een nieuwe baan, daarom zijn haar leerlingen op zoek naar een nieuwe docent. De leerlingen van groep 7 van basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland plaatsten een originele vacature op YouTube.

Na het zien van de video kreeg juf Linda bijna spijt. „Ik dacht: jullie zijn wel echt een leuke klas”, aldus de docente tegen AD. De lerares heeft vanaf 1 april een nieuwe baan, als directeur op een basisschool in Piershil. „Ik voelde dat ik daar heel veel zin in had.” Het betekent dus wel dat ze haar leerlingen moet verlaten.

De leerlingen vinden het ‘jammer’ en ‘stom’, maar besloten daarom op zoek gegaan naar een leuke opvolger. Ze namen een filmpje op, waarin ze vertellen wat voor klas ze zijn. „We zijn enthousiast, gemotiveerd en we geven om elkaar”, aldus een leerling in de video.

Ze hebben een duidelijke lijst opgesteld met de eisen waaraan de opvolger moet voldoen en dat niet niks. Ze zoeken een leraar die „goed kan uitleggen, goed kan voorlezen, humor heeft, ingaat tegen pesten, sportief is, streng maar aardig, van zingen houdt en creatief is”.

De video werd eind vorige week online geplaatst en is inmiddels al meer dan 750 keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen groep 7 zoeken nieuwe juf via YouTube
Sluiten