Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 2 feb 2017

Crèche alarmeert ouders: leg die smartphone eens weg

De jeugd van tegenwoordig wordt er met regelmaat van beschuldigd te veel met de telefoon bezig te zijn, maar de ouders van tegenwoordig kunnen er ook wat van.

We waren al op de hoogte van de nadelen van overmatig smartphonegebruik. Zo zou het lichamelijke klachten teweegbrengen, is het een veel geziene veroorzaker van verkeersongelukken en kan de relatie met je levenspartner eronder lijden.

Een crèche in het Amerikaanse Houston vindt dat smartphonegebruik ook de relatie tussen ouder en kind kan verstoren. De werknemers zijn helemaal klaar met ouders die meer met hun telefoon bezig zijn dan met hun kind. Op de raam van het gebouw plakten de medewerkers een briefje met een niet mis te verstane boodschap.

Posted at the daycare today!

Gepostet von Juliana Mazurkewicz am Freitag, 27. Januar 2017

„Je bent je kind aan het ophalen! Stop je telefoon weg!!!! Je kind is blij om je te zien! Ben jij ook blij om je kind te zien?? We hebben kinderen gezien die hun ouders hun werk willen overhandigen en de ouder is met de telefoon bezig.”

Direct online gegooid

Een crèchemoeder voelde zich geroepen de boodschap met haar medemens te delen. Ze maakte er een foto van – vermoedelijk met haar smartphone – en zette hem online.

Ruim 1,2 miljoen keer werd het Facebookbericht van Juliana Farris Mazurkewicz gedeeld en bijna 10.000 reacties verschenen eronder. Uit de meeste reacties bleek veel bijval voor de actie van de crèchemedewerkers, maar er zijn ook mensen die zich niet kunnen vinden in de boodschap.

„Laten we doorgaan met het veroordelen van werkende moeders die aan het eind van de dag ook nog hun kind ophalen” en „Waarom doen de werknemers van de kinderopvang niet gewoon hun werk in plaats van zich te bemoeien met de relaties tussen ouders en kinderen?”, werd er gereageerd op Facebook.

Uit onderzoek van psychologen van Indiana University bleek afgelopen jaar dat veelvuldig smartphonegebruik van ouders van invloed kan zijn op jonge kinderen. Kinderen van ouders wier ogen regelmatig afdwalen naar hun telefoon, zouden later in hun leven last kunnen krijgen van aandachtsproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Crèche alarmeert ouders: leg die smartphone eens weg
Sluiten