Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 18 feb 2017 / 14:55 uur

Bijzondere ‘Kiss Cam’ verwarmt harten in Orlando

Het is 12 juni 2016, de 29-jarige Omar Mateen loopt homobar Pulse in Orlando binnen en schiet in het wilde weg om zich heen. Vijftig mensen overlijden, nog eens 53 slachtoffers belanden in het ziekenhuis. Het is 14 februari 2017, een liefdevolle campagne in Orlando laat zien dat iedere vorm van liefde gevierd moet worden.

Nog geen jaar geleden vond de dodelijkste schietpartij in de Verenigde Staten door een enkele schutter ooit plaats. Mateen ontnam vijftig onschuldige mensen het leven, zij waren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. In een homobar.

Love has no labels

Deze Valentijnsdag besloot de campagne #LOVEHASNOLABELS in de stad die zoveel leed heeft gekend te laten zien dat alle vormen van liefde prachtig zijn. Bij veel Amerikaanse sportwedstrijden is een zogeheten ‘Kiss Cam’ aanwezig. Mensen die in het hartje gefilmd worden, mogen elkaar kussen.

Dat kussen gaat vaak gepaard met een hoop gelach en gejuich, maar deze keer ging het gepaard met heel veel kippenvel. We zien mensen van hetzelfde geslacht, met andere geloven of huidskleuren elkaar kussen en mensen met een handicap de liefde delen. Een vrouw die in beeld komt met haar vriendin draagt een regenboogshirt met de tekst ‘Orlando Survivor’.

https://www.youtube.com/watch?v=b-xScLIevw0

Reageer op artikel:
Bijzondere ‘Kiss Cam’ verwarmt harten in Orlando
Sluiten