Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 17 feb 2017 / 14:40 uur

Achtergelaten hond krijgt baan bij benzinepomp

De toekomst zag er niet erg rooskleurig uit voor Negão toen zijn baasjes hem achterlieten bij een afgelegen gebied in Mogi das Cruzes, een stad in Brazilië. Zonder water en voedsel zou de bruine labrador niet lang overleven.

Gelukkig liep het anders voor de zwervende viervoeter. Hij werd gevonden door Sabrina Plannerer en haar partner, die de grond wilden kopen om er een benzinestation op te bouwen.

Meteen verliefd

Toen Sabrina twee jaar geleden op het terrein kwam voor haar koopjacht, zag ze voor het eerst de hond rondstruinen. „Hij durfde nergens anders naartoe te gaan. Ik wilde hem meteen helpen. We kochten de grond en hebben de hond geadopteerd”, vertelt de vrouw aan The Dodo.

Na de adoptie kreeg de voormalige zwerfhond meteen alle benodigde zorg. Van een ontwormingskuur tot vaccinaties, een hondenhok en genoeg voedsel. En toen het benzinestation helemaal gebouwd en klaar was, kreeg Negão als klap op de vuurpijl een heuse baan aangeboden, met bedrijfskleding en al.

Pompbediende?

Natuurlijk is een hond niet echt geschikt om mensen te helpen bij het tanken, of om te fungeren als kassabediende. Maar Negão bleek wel een natuurtalentje te zijn op het gebied van klantenservice. „Hij wacht mensen op bij de ingang, om ze vervolgens te verwelkomen en hun harten te veroveren met zijn enthousiasme”, aldus een trotse Sabrina.

https://www.instagram.com/p/BQiqjpshiPl/

Dat de hond geliefd is, moge duidelijk zijn: sommige klanten brengen zelfs speeltjes mee voor de viervoeter. Handig, want naast zijn baantje heeft Negão voldoende vrije tijd om wat lol te schoppen en lange wandelingen te maken met zijn baasje of andere werknemers van het pompstation.

Meer succesverhalen

Het bijzondere carrièreverloop van Negão – van zwerfhond tot bekend beestje – is niet opzichzelfstaand. Dit zijn andere honden die het na hun ‘redding’ nog ver schopten:

1. Vierpotige voedselrecensent

In 2014 werd pup Popeye gevonden door zijn huidige baasjes, Ivy Diep en haar man. Het stel heeft de hond inmiddels omgetoverd tot ‘voedselrecensent’, met maar liefst 217.000 volgers op Instagram. Overigens is de vierpotige foodie zelf niet zo heel erg dol op het eten en hij krijgt dan ook alleen gezonde en kleine porties voorgeschoteld. De aandacht die hij krijgt met zijn carrière, daar is hij dan wel weer erg blij mee, aldus zijn baasje.

2. De wereld rond met je hond

De Spaanse Sergio Basoli reist sinds 2013 de hele wereld over, per kajak. In Sardinië leerde hij zwerfhond Nirvana kennen, die inmiddels niet meer van zijn zijde wijkt. ’s Nachts slapen hond en baasje in een tent op het strand, om in de ochtend weer verder te kajakken. Een avontuurlijk bestaan waar menig viervoeter misschien wel van droomt.

3. Modellenleven

Puppy Rincon werd door model Julian Schratter gevonden in de straten van Puerto Rico. Inmiddels woont de hond met Julian en drie andere modellen in één huis in Brooklyn. Daar maken de mannen talloze schattige foto’s met die hond die ze – gelukkig – met ons delen op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Achtergelaten hond krijgt baan bij benzinepomp
Sluiten