Metro en ANP
Metro en ANP Good vibes 17 feb 2017 / 11:45 uur

64-jarige Spaanse bevalt van tweeling

Een 64-jarige Spaanse is in Palacios de la Sierra, in de provincie Burgos, bevallen van een gezonde tweeling. De heeft de geneesheer-directeur van het ziekenhuis waar de jongen en het meisje met een keizersnede ter wereld werden gebracht, gezegd tegen persbureau EFE. De baby’s wogen respectievelijk 2,4 en 2,2 kilogram.

Afgenomen

De vrouw op leeftijd raakte zwanger door een reageerbuisbevruchting in de Verenigde Staten. Ze werd in 2012 voor het eerst moeder. Dat kind, een dochter, werd haar echter afgenomen omdat het niet naar school ging en niet goed werd verzorgd.

Het kan gekker

Voor zover bekend is de Roemeense Adriana Illiescu de oudste vrouw die nog moeder werd, in 2005 eveneens na in-vitrofertilisatie (ivf). Ze was toen 66 jaar en 230 dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
64-jarige Spaanse bevalt van tweeling
Sluiten