Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 20 jan 2017 / 14:19 uur

Weerman test ijs, zakt erdoorheen

Weerman Rick Bergfeld van RTi Hilversum wilde donderdag tijdens het weerbericht de dikte van het ijs testen. Rick en de cameraman waren ervan overtuigd dat het ijs wel dik genoeg was, toch moest hij zijn test bekopen met een natte broek.

„U ziet het: ijs! Straks even kijken of het ijs mij houdt”, zegt weerman Rick vol goede moed aan het begin van de uitzending. Na het weerbericht trekt hij de stoute schoenen aan en stapt triomfantelijk het ijs op. Ai, het werd gelijk duidelijk dat het ijs nog lang niet dik genoeg is, want Rick zakt er gelijk doorheen!

Gevaarlijk!

„Het ijs zag er goed uit, niemand zag het aankomen, ik had hooguit verwacht om uit te glijden”, zegt Rick tegen Metro. Het water was erg koud, maar gelukkig woonde Rick in de buurt zodat hij snel naar huis kon om iets warms aan te trekken. „Het water was ijskoud, haha. Wij lachen er nu om, maar ik begrijp wel dat dit best gevaarlijk kan zijn. Ik ben nog jong en was gelukkig zo weer uit het water, maar een ouder iemand kan misschien last krijgen van zijn hart.” Een ding weet Rick zeker, het ijs is voorlopig nog niet hard genoeg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weerman test ijs, zakt erdoorheen
Sluiten