Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 24 jan 2017 / 14:52 uur

Viral Lubach: ‘Filmpje is echt een team effort’

Het filmpje van Zondag met Lubach, waarin Arjen Lubach ons kleine kikkerlandje voorstelt aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, gaat viral. In het filmpje vertelt Lubach hoe ‘great’ Nederland is.

Afgelopen vrijdag werd Donald J. Trump de nieuwe president van Amerika. In zijn speech maakte Trump duidelijk dat vanaf nu Amerika op nummer 1 staat. „Ja, en omdat wij ook wel inzien dat we hem beter te vriend kunnen houden, stellen we ons landje even aan hem voor op een manier die hem wellicht het meest zou aanspreken.”

‘Grap ‘m by the pony’

‘You have the Trump tower, we have Lee Towers’. Cabaretier Greg Shapiro van Boom Chicago, die de voice over van het filmpje verzorgt, vertelt wat er allemaal zo ‘fantastic’ is aan Nederland. Wij hebben de mooiste taal met de mooiste woorden, een muur (de afsluitdijk) om Mexicaans water tegen te houden, we hebben Madurodam (‘it’s tiny, but it’s great’) en het meest racistische feest van heel Europa: Sinterklaas met zijn zwarte pieten. ‘You’ll absolutely love it’, aldus Shapiro. Ook Ponypark Slagharen speelt een rol in een filmpje. Shapiro weet de bekende uitspraak van Trump om te toveren in ‘Grap ‘m by the pony’. Gevat.

‘Een team effort’

De redactie van Zondag met Lubach laat weten dat het maken van een filmpje als deze echt een team effort is. Iedereen helpt aan het proces mee. Of ze verwacht hadden dat het filmpje viral zou gaan? Nee. Nou ja, ze hoopten het wel en stiekem verwachtten ze wel dat het een succes zou worden. Maar je weet maar nooit of aan die verwachtingen wordt voldaan. Dat deed het, en de redactie is hartstikke trots, laten ze aan Metro weten.

Tegen Nu.nl zegt Lubach dat „een wereldwijde viral een geweldig begin is van het nieuwe seizoen voor het hele team. Satirische nieuwsprogramma’s zijn naast de zonen van Trump eigenlijk de enigen die echt baat hebben bij zijn aantreden.”

Internationaal

Het filmpje vindt sinds zondag ook zijn weg in onder andere Duitsland, Denemarken, Amerika, Italië en Frankrijk, waar nieuwssites vol lof spreken over hoe de satirische Lubach, Nederland aan Trump voorstelt. Kreten als ‘Dit filmpje ga je sowieso delen’ en ‘Trump heeft dan wel niets over het landje gezegd, maar zij doen dat wel over hem. En hoe!’, passeren de revue. Slim ook dat het filmpje in het Engels is gemaakt. Op het moment van schrijven hebben 28 miljoen mensen het de video op de Facebook pagina van Zondag met Lubach bekeken. Op Youtube staat de teller op ruim een half miljoen.

Met zoveel kijkers via verschillende wereldwijde kanalen overstijgt deze introductie voor Trump het filmpje wat Lubach drie maanden geleden presenteerde over foodblog The Green Happiness. Een van de oprichtsters noemde een ei ‘de menstruatie van een kip’.

Lucky TV

Nog niet zo lang geleden ging een ander filmpje wereldwijd viraal. Dat van Lucky TV, waarin Donald Trump en Hillary Clinton samen het lied ‘Time of my Life’ ‘zingen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Viral Lubach: ‘Filmpje is echt een team effort’
Sluiten