Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 12 jan 2017

Vader en dochter (6) gevonden na maand op zee

Een Nieuw-Zeelandse man en zijn 6-jarige dochter zijn aangemeerd in Australië, na ruim een maand vermist te zijn geweest op zee. De twee dobberden met hun kapotte boot over een afstand van ruim 2000 kilometer over de Tasmanzee.

Alan Langdon, de 46-jarige vader van dochter Que, wilde een kort tochtje maken van Kawhia naar Bay of Islands, gelegen aan de oostkust van Nieuw-Zeeland, maar na een flinke storm raakte het roer van de boot beschadigd. Het volgende moment dreven de twee richting open zee.

Langdon, een ervaren zeiler, besloot om af te varen naar Australië. „We hadden geen roer, dus we hadden weinig opties”, aldus Langdon tegen Australian Broadcasting Corporation.

(Tekst loopt door onder video)

Wiebelen

De Tasmanzee wordt gezien als moeilijk bevaarbaar door de vele stormen die er woeden. Lokale bewoner Christine Davidson zag de twee aanmeren. „Ik kon zien dat ze lang op zee waren geweest. Ze liepen allebei nogal wiebelend op land”, aldus Davidson tegen Australische tv-zender Channel 9.

Lang werd gezocht naar de twee en gevreesd werd dat vader en dochter verdronken waren. Opvallend is dat Langdon en zijn ex-vrouw verwikkeld zijn in een slepende rechtszaak over de voogdij van hun dochter. Volgens Australische media had Langdon alle middelen aan boord om het roer te maken, maar volgens Langdon was hier geen tijd voor.

De zaak wordt onderzocht door lokale autoriteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vader en dochter (6) gevonden na maand op zee
Sluiten