Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 31 jan 2017 / 15:47 uur

Saoedische prins koopt 80 vliegtickets voor valken

Een Saoedische prins heeft heeft kosten noch moeite gespaard om zijn dieren mee het vliegtuig in te krijgen. De man zou liefst tachtig vliegtickets te hebben gekocht zodat er in het toestel ook plek was voor zijn geliefde valken. Een foto op Reddit zou het bewijs tonen.

De foto waarop een deel van de tachtig valken te zien is, wordt massaal gedeeld. De vogels, van wie de ogen bedekt zijn, zouden door een Saoedische prins mee aan boord zijn genomen. Om welke vliegtuigmaatschappij het gaat, is niet duidelijk. Niet elke maatschappij zou zoveel valken aan boord toestaan. Op de website stelt Qatar Airways maximaal zes valken mee te nemen in Economy Class en ook Etihad heeft strenge richtlijnen.

In het Midden-Oosten is valkerij een populaire elitesport. Gemiddeld kost een voor de jacht getrainde valk namelijk een slordige 30.000 euro.

Het komt wel vaker voor dat mensen dieren mee aan boord nemen. Metro zocht een paar voorbeelden uit.

Kalkoen aan boord

In 2015 besloot een vrouw uit het Amerikaanse Seattle een levende kalkoen mee te nemen aan boord. Het dier vergezelde haar tijdens de twee uur durende vlucht van Salt Lake City naar Utah.

Jodie Smalley deed een beroep op een wet die het mogelijk maakt om dieren mee aan boord te nemen voor ‘emotionele steun’.

Gepostet von The Easter Turkey Files am Sonntag, 27. Dezember 2015

Varken in het vliegtuig

In januari 2016 deed de 28-jarige Megan Peabody er een schepje bovenop. Zij vertelde op haar vluchten standaard haar varkentje Hamlet mee te nemen.

Ook Peabody verklaarde dat het varken haar emotionele steun gaf. Ze heeft namelijk vliegangst: „Met Hamlet aan mijn zijde wordt mijn angst een stuk minder. Ik kan hem oppakken en met hem knuffelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Saoedische prins koopt 80 vliegtickets voor valken
Sluiten