Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 10 jan 2017 / 21:00 uur

Oeps: laarzen laten spoor van hakenkruizen achter

Waar let je op als je nieuwe schoenen koopt? Waarschijnlijk voel je of ze warm genoeg zijn, lekker lopen en kijk je of ze er enigszins leuk uit zien. Wat je ook doet, de kans is groot dat je de zool van het schoeisel niet uitgebreid bekijkt. En dat kan consequenties hebben.

Dat gold in elk geval voor Reddit-gebruiker FRSHFSHFCKR, die zich rot schrok toen hij de afdruk van zijn schoenzolen in de sneeuw zag staan. Met zijn wandelingen liet hij namelijk geen ruitjes of lijnen, maar een spoor van kleine hakenkruizen achter.

Nazi aanhanger?

Het moge duidelijk zijn dat de Reddit-gebruiker geen sympathisant is van de nazi’s, maar zijn laarzen doen echt anders vermoeden. De man uploadde de foto van de afdruk met de volgende tekst: „Deze hoek heb ik niet gezien toen ik mijn nieuwe werkschoenen bestelde".

There was an angle I didn’t get to see when ordering my new work boots…

Internet zou het internet niet zijn als daar meteen een heleboel reacties op kwamen. Zoals de semi-grappige „I did NAZI that coming!". Maar, naast flauwe grappen kwam er ook een verklaring. Zo legt één Reddit-gebruiker uit dat hij weet dat de hakenkruis-afdruk van de laarzen een gevalletje miscommunicatie is tussen de ontwerper en de fabriek:

NEW POLAR FOX MENS ANKLE BOOTS MILITARY COMBAT STYLE LEATHER LINED LACE UP SHOES MPX808572F/BLACK unintended nazi design

En het mysterie was opgelost. Of de man de schoenen heeft gehouden, is niet duidelijk. Wij leren er in elk geval een lesje van: altijd even de onderkant van een nieuw paar schoenen bekijken.

Reageer op artikel:
Oeps: laarzen laten spoor van hakenkruizen achter
Sluiten