Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 9 jan 2017

Nieuwe snack ‘krokodel’ binnenkort overal te krijgen

Goed nieuws voor iedereen die op 16 september nét achter het net viste: de spiksplinternieuwe snack krokodel ligt binnenkort gewoon in je plaatselijke snackbar. De snack die werd ontwikkeld door de razendsnel uitverkochte Frikandeldisco, viel zo in de smaak dat hij in productie is genomen door snackfabrikant Beckers.

Bredase topkoks en uitvinders Freek Haverman, Guillaume de Beer en Jeroen Balkenende bedachten een tijd geleden de ultieme kruising tussen de frikadel en kroket, voor iedereen die niet kan kiezen. De ragout in de krokodel wordt niet gemaakt van gewoon vlees, maar van frikadellenvlees. Ze ontwikkelden de krokodel voor iedereen die nooit kan kiezen tussen de twee snacks.

Fabrikant

Beckers neemt nu de productie van de voorheen handgemaakte snack over. Een passende partner: Beckers heeft de frikadel ooit uitgevonden. „En het klikte” vertelt Jeroen Balkenende aan BredaVandaag. „Ze waren heel enthousiast en namen ons ook zeer serieus, ook al komen we niet uit het snackwereldje.”

Vandaag wordt de bijzondere snack gepresenteerd op de Horeca Vakbeurs. Vanaf februari moet de lekkernij in de snackbarren door het hele land liggen. Of je ‘m zelf straks ook kunt frituren is nog even de vraag: pas als de krokodel populair genoeg is in de cafetaria, komt de krokodel in de supermarkt te liggen.

Twee werelden

De snack werd in restaurant Breda ontwikkeld, Metro ging al eens langs bij de twee mannen die het beste van twee werelden bij elkaar wilde brengen. In het chique restaurant werd het frituurvet aangestoken. Stonk het hele restaurant ineens naar frikandellen”, vertelde Haverman toen. „Terwijl het best een chique tent is.” Na even experimenteren was de krokodel er eindelijk én bleek de Frikandeldisco ook nog eens een groot succes. Nog even en iedereen kan de snack proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nieuwe snack ‘krokodel’ binnenkort overal te krijgen
Sluiten