Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 jan 2017

Moeder bouwt droomhuis dankzij YouTube-filmpjes

Voor bijna alles kan je tegenwoordig wel een instructiefilmpje vinden op het wereldwijde web. Daar is Cara Brookins ook achter gekomen. De alleenstaande moeder heeft na twee gestrande huwelijken vier kinderen die ze moet opvoeden en er lagen forse schulden op de loer. Daarom besloot met behulp van de video’s op YouTube een eigen huis te bouwen.

Ze verkocht haar eigen spullen, om daarvan een stukje grond te kopen. Daarna ging ze de video’s bestuderen en als snel kwam ze tot de conclusie dat ze zo’n 130.000 dollar nodig had om haar droomhuis met vijf slaapkamers en een bibliotheek te bouwen. „Er zijn veel manieren om een raam te plaatsen of een fundering te bouwen”, vertelt ze tegen CBS News. „Dus we keken naar drie of vier video’s van elke constructiefase en bedachten dan welke van deze zal het best werken voor ons.”

Familieaangelegenheid

Het werd een echte familieaangelegenheid, waarbij haar kinderen ook hielpen. „Mijn oudste zoon hielp me het plan te tekenen dat goedkeuring moest krijgen van de stad. Jada bracht water aan uit de vijver van de buren om cement mee te maken. Drew hielp bij het aanbrengen van hout en Hope kookte voor iedereen.”

Volgens Brookins haalden ze hier ook hoop uit. „Het was de eerste keer dat ze voelden dat ze een soort kracht hadden, een vorm van controle over hun leven. En ze wisten hoe hard ze het nodig hadden. Het hele proces bracht onze familie dichter bij elkaar en we leerden dat niets onmogelijk is. We vonden nieuwe hoop.”

Er begon een lange periode van alleen maar bouwen. „Fysiek was het niet ideaal, maar mijn kinderen stonden elke dag op en kwamen naar hier. Ik werkte de hele dag en zij zaten op school en we werkten ‘s avonds door, soms met de koplampen (van de auto red.) aan. Het was geweldig intens. Niemand ging naar de film. Er waren geen afspraakjes, er werd niet rondgehangen met vrienden. Het was alle hens aan dek.”

Een beetje hulp

Toch konden ze het niet helemaal alleen met behulp van YouTube, dus werden er zo nu en dan ook brandweermannen ingeschakeld, die al ervaring hadden met het bouwen van huizen. Maar uiteindelijk lukte het Brookins om het huis af te ronden. Nu komt ze volgende week met het boek Rise: How a house built a family. Ze hoopt dat het als inspiratie geldt voor vele anderen.

„Vergeet alles wat ze je gezegd hebben over het nemen van kleine stapjes. Iedereen zegt: ‘Als je gewoon elke dag een klein stapje neemt, zal het beter worden’. Maar in mijn ervaring doet het dat niet. Je moet een grote sprong maken. Het moet een geweldige, enorme stap zijn. Voor ons was dat een huis bouwen. Voor iemand anders kan het iets totaal verschillend zijn. Maar je moet iets groots ondernemen dat je zelfbeeld verandert”, aldus Brookins.

https://www.youtube.com/watch?v=4YCevwKJpF8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder bouwt droomhuis dankzij YouTube-filmpjes
Sluiten