Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 8 jan 2017 / 13:58 uur

Man mishandelt vriendin en schept er online over op

Een bizar verhaal uit Groot-Brittannië, waar een man zijn vriendin dagelijks zowel fysiek als mentaal mishandelde. Alsof dat nog niet genoeg was, schepte hij er ook nog eens over op via Facebook.

De inmiddels 21-jarige Atlanta Hammond ontmoette Halil Cetinkayali op haar achttiende in 2013. „Ik was een alleenstaande moeder en niet op zoek naar romantiek, maar ik viel als een blok voor hem”, vertelt ze aan The Sun. De twee kregen al snel een relatie. In het begin behandelde hij haar als een prinses en droeg hij haar op handen. Maar dat gedrag was van korte duur.

Cetinkayali dwong Hammond te stoppen met werken „uit respect voor zijn geloof”. Ook controleerde hij haar en zorgde hij ervoor dat ze in een sociaal isolement terechtkwam. Haar vrienden mocht ze niet meer zien, alleen aan haar moeder mocht ze zo nu en dan nog een bezoekje brengen.

Facebook

„Ik hoefde niet eens iets verkeerd te doen om geslagen te worden”, zegt Hammond, die haar verhaal vrijdag deed in de Britse krant. Toen de mishandelingen haar te veel werden, probeerde ze weg te vluchten van haar gewelddadige vriend. Maar hij greep haar bij de keel en stak haar met een mes in haar heup.

Pas na deze vreselijke aanval, vond de jonge vrouw de moed om aangifte te doen bij de politie, waarna Cetinkayali werd opgepakt. Hij had echter nog zo’n grote invloed op zijn vriendin, dat hij haar ervan wist te overtuigen de aanklacht in te trekken. Dat maakte dat hij weg kwam met een enkelband.

Daarna ging de man nog een stapje verder. Hij toonde Hammond een video die hij had gemaakt, waarin hij haar in haar slaap verkrachtte. Om hem tot inzicht te laten komen, stuurde de vrouw hem foto’s van haar opgelopen verwondingen. Tot inzicht kwam hij echter niet: hij plaatste de beelden op Facebook en schepte er zelfs over op. „Dit is mijn vriendin en ik bedrieg en sla haar elke dag”, schreef hij.

Eindelijk achter tralies

Daarop verbrak de vrouw elk contact, maar ook toen werd ze nog niet met rust gelaten. Toen ze op een dag thuiskwam, trof ze haar ex-vriend aan op haar bed. Hij achtervolgde haar tot op straat en viel haar aan. Buren die het voorval zagen gebeuren, belden de politie.

Cetinkayali werd gearresteerd en toen pas vertelde Hammond het hele verhaal aan de politie. In april werd de man veroordeeld tot 19 jaar en 8 maanden gevangenisstraf wegens zijn daden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man mishandelt vriendin en schept er online over op
Sluiten