Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 6 jan 2017 / 14:44 uur

Man gaat naar geboorte zoon, wordt ontslagen

Voor veel ouders is de geboorte van hun kind de mooiste dag uit hun leven. Als vader in spé is het niet zo gek dat je er alles aan doet om bij de geboorte van je kind aanwezig te zijn. Een Amerikaanse man verkoos de geboorte van zijn zoon boven zijn weekenddienst bij een beveiligingsbedrijf, maar dit kwam hem duur te staan.

Lamar Austin uit het Amerikaanse New Hampshire had tijdens oud en nieuw weekenddienst bij het beveiligingsbedrijf Salerno Protective Services. Hij zat nog maar net in zijn proefperiode van drie maanden en er werd van hem verwacht dat hij dag en nacht stand-by kon staan. De weeën van zijn vrouw begonnen vrijdagavond, maar hun zoontje Cainin kwam pas zondagmorgen als eerste baby van de staat op 1 januari ter wereld, zo weet Daily Mail.

https://twitter.com/SaraPersechino/status/817338938553757696

Lamar had zijn werkgever al op de hoogte gesteld dat de bevalling was begonnen. Toch werd er van hem verwacht dat hij gewoon zijn werkzaamheden zou vervolgen. Toen Lamar zijn baas op zaterdag een berichtje stuurde dat de bevalling nog steeds bezig was, kreeg hij het volgende bericht: „Ik verwacht dat je er morgenochtend om 08.00 bent, anders gaan we je ontslaan.” Lamar vond de geboorte van zijn eerste kind belangrijker en kwam niet opdagen. Op 1 januari kreeg hij dan ook een bericht dat zijn contract werd beëindigd.

Hulp uit onverwachte hoek

Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. Nadat een lokale krant het schrijnende eindejaarsverhaal had gepubliceerd, besloot advocaat Sara Persechino direct in actie te komen. Ze startte en een inzamelingsactie voor het nieuwe gezin. „Niemand zou ooit moeten kiezen tussen zijn werk en zijn gezin. Het is zonde dat de ouders zich nu druk moeten maken over hun financiële toestand. Dit moet juist een fantastische tijd zijn voor hen”, vertelde Sara aan Concord Monitor. Gelukkig waren er meer mensen met een goed hart. Zo kreeg Lamer drie banen aangeboden en de kans om ergens stage te lopen.

Zijn voormalige werkgever verklaarde dat het bedrijf altijd waakzaam moet blijven en dat de service te allen tijde moet zijn zoals het hoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gaat naar geboorte zoon, wordt ontslagen
Sluiten